Karadeniz Ereğli’nin en yeni mahallelerinden biri olan Ören 17 Temmuz akşamı Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ı ağırladı. Belediye’nin Ramazan ayı boyunca kente bağlı 31 mahallede gerçekleştireceği iftar etkinlikleri kapsamında Ören Mahallesi Meşelik alanında düzenlenen iftar programına yüzlerce Örenli katıldı.

Program öncesi mahalle muhtarlığı tarafından belirlenen rakamın çok çok üzerinde katılımın gerçekleştiği iftar yemeği için kısa bir zaman dilimi içinde yapılan çalışmayla alana ilave masa ve sandalyeler yerleştirildi. Kalabalık bir ortamın sağlandığı iftara katılanlar arasında Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye daire müdürleri, belediye ve  il genel meclis üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile partinin bazı yöneticilerinin yanı sıra Ören Muhtarı Hasan Sever de yer aldı.

Saat 20.00 sularında Yasin-i Şerif okunmasıyla başlayan iftar programında yemek öncesi mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mübarek Ramazan ayını huzur ve mutluluk içinde geçirmek adına Belediye olarak düzenlenen etkinlikler ve çalışmalar hakkında bilgiler verirken, düzenlenen iftar yemeğine yoğun katılım gösteren Örenlilere teşekkür etti. Belediye Başkanı Posbıyık konuşmasında özetle şu görüşleri sundu: ”… Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz bu iftarlarda önemli olan sadece Belediye tarafından hazırlanan yemeklerle iftarımızı açmak değil, bir arada ve bütünlük içinde olmak. Bu birlik ve beraberliğe son zamanlarda hem ilçe hem de ülke olarak çok ihtiyacımız vardı. Şu an yüzlerce Örenli hemşehrimle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu mübarek gecede yüce Allah’tan dualarımızın ve ibadetlerimizin kabul olmasını diliyorum…”

     Duayla birlikte oruçlar açılırken, yine yemek sonrasında da şükür duası yapıldı. Duanın sonunda Başkan Posbıyık ve davetlilere hitaben bir konuşma yapan Ören Muhtarı Hasan Sever, Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin 31 mahallede

gerçekleştireceği iftar programlarının halk arasında büyük memnuniyet yarattığına işaret etti. Sever; “… Sayın Belediye Başkanımız ve ekibi, mahallemizde düzenledikleri bu iftarla bizi geçmişe götürdüler. Biz yıllar önce bu Meşelik’te toplanarak hep birlikte Allah’a ellerimizi açar ve yağmur duası yapardık. Ertesi gün de Mevla bize rahmet verirdi. Bu akşam da dileğimiz dualarımızın kabul olması. Ben, Ören Mahallesi’ne bu imkanı veren ve bizleri böyle güzel bir gecede bir araya getiren Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a teşekkür ediyorum…”, dedi. Muhtar Sever konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Posbıyık’a çiçek de takdim etti.

Sever’in konuşmasından sonra halka hitap eden ve duygularını paylaşan Belediye Başkanı Posbıyık da konuşmasında Ören’in Belediye sınırlarına kısa süre önce katılan yeni mahallelerden biri olmasına rağmen, Belediye’nin ilgili tüm birimlerince yapılan çalışmalarla altyapısı yenilenen bir yerleşim birimi olduğuna vurgu yaptı. Başkan Posbıyık, kanalizasyon hatları ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle yollarının da asfaltlanacağı müjdesini verdi. Örenlilerden, imar ile ilgili düzenlemeler tamamlanmadan yeni inşaat yapmamalarını isteyen Başkan Posbıyık; “… İmar ile ilgili bazı sıkıntılar var. O sıkıntıları çözmemizde bize yapacağınız en büyük yardım bu çalışmalarımız tamamlanmadan herhangi bir inşaat işine girmemeniz…”, dedi.

Konuşmasının sonunda alkış yağmuruna tutulan Belediye Başkanı Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, gerçekleştirilen iftar yemeğinden sonra hemen herkesle hatıra fotoğrafı çektirdiler. Belediye Başkanı ve beraberindekiler, ilerleyen dakikalarda da mahalledeki bir kıraathanede misafir edildiler. Teravih namazı öncesinde Örenlilerle sohbet eden Başkan Posbıyık, mahalleden ayrılırken de kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı mahalle sakinlerine teşekkür etti.