Salim Güneş (Kozlu sakini): “Ben Zonguldak’ı şanslı görmüyorum. Kozlu’yu allak bullak etti. Şimdi Zonguldak’a gitti. Kozlu’da yaptığı hiçbir hizmeti beğenmiyorum. Kozlu eskisinden kötü oldu. Karar yine de milletin ama ben sonu güzel görmüyorum.  Kendisi iyi bir adam kibirliliği yok. Ama canımızı sıkan Kozlu’da satmadık yer bırakmadı. Zonguldak’a geçeceğini duyunca dedim ki, Kozlu’da satacak yer kalmadı ki, sıra Zonguldak’a geldi dedi. Düşünüyorum acaba Zonguldak’ta devletin satabilecek yeri var mı? Sat sat nereye kadar. Bir gün bunun hesabını sorurlar. Allah yardımcımız olsun.

Necdet Dökmeci (Kozlu- Esnaf): “Ali Bektaş’ın Zonguldak’a aday gösterilmesi çok hoşuma gitti ve duygulandım. Ben üç dönemdir Ali Bektaş’a oy vermedim ama kendisini destekliyorum. Ali Başkanın seçilmesi için Zonguldak’taki eşimden dostumdan kendisini desteklemesini istiyorum. Zonguldaklı vatandaşlar Ali Bektaş’ı istiyor ki, aday gösterdiler.  Kendisi için Kozlu’da onu sattı, bunu sattı diyorlar. Demek ki, satmadan hizmet olmuyormuş. Zonguldak’ta da satacak çok şey var ve satacak da. Zonguldak’a ve Kozlu’ya hayırlı uğurlu olsun.”

Orhan Bozyurt (Kozlu - Esnaf): “Ali Bektaş kötü biri değil. Kozlu’da yaptığı güzel hizmetleri Zonguldak’ta da yapacağına inancımız tam. Kendisine başarılar diliyorum. Sonuçta kendisi Kozlulu ve Kozlulu vatandaşların sevdiği bir isim. Zonguldak’ın yabancısı diyebiliriz. Ama burada yaptığı şeyleri Zonguldak’ta da yapar mı veyahut da yaptırırlar mı bilemem. Bunu zamanla göreceğiz. Ama kendisinin zor günler beklediğini düşünüyorum. Sonucun Kozlu’ya da, Zonguldak’a da hayırlı olmasını diliyorum.”

Hasan Sapmaz (Zonguldak- Vatandaş): “Ali Bektaş’ın Zonguldak için belediye başkan adayı gösterilmesi Zonguldak halkı inşallah adına iyi olur. Kafalar karıştı. Ne yapacağımızı ne düşüneceğimizi bilemiyoruz. Şu anda oyumu bile kime vereceğimi bilmiyorum. Düşünmedim. İnsanlar önce her seçim döneminde bir çelişki yaşar. Özellikle Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Zonguldak Belediye Başkanı adayı gösterilmesi bence hayal kırıklığı. Çünkü ben Zonguldak’ın gidişatını hiç iyi görmüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.”

Güler Yardım (Zonguldak- Vatandaş): “Bizim için iyi olursa gelsin. Ben babasız üç çocuk yetiştiriyorum. İnanın zaman oluyor evime çocuklarıma ekmek getiremiyorum. Kıt kanaat geçiniyoruz. Belediyeye başkan olacak biri ilk önce yoksul vatandaşları düşünmeli. Onlarla ilgili projeler üretmeli. Ben o gelsin belediyeye başkan olsun bu gelsin başkan olsun demiyorum. Ali de gelsin, Veli de gelsin. Bu hiç fark etmez. Yeter ki bizi de düşünsünler. Biz vatandaş olarak her şeye zam yapan bir belediye istemiyoruz.”

 

Nigar Kara (Zonguldak- Vatandaş):  “Ben Kozlu Belediye Başkan Ali Bektaş’ın Zonguldak Belediyesi’ne başkan adayı olarak gösterilmesini iyi yorumlamıyorum. Kozlu’da her şeyi sattı diyorlar. Zonguldak’ta da satabilir. Çünkü çevreden de duyuyoruz. Kozlu’da satacak bir şey kalmadı sır Zonguldak’a geldi. Sonucu sandık gösterecek. İnşallah Zonguldak halkı adına hayırlısı olur.”