1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Zonguldak’ta gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ve Piri Reis’i Anma etkinliği kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, AFAD Müdürü Ahmet Güngör, Liman Başkanı Ali Görkem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uğur Akdeniz daire başkanları, şube müdürleri ve askerler katıldı.

Atatürk Anıt önüne çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşma yapan Liman Başkanı Ali Görkem, “Bugün burada Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamak ve bu vesile ile Ulu Önderimiz Atatürk ve deniz şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. Deniz, dünyada mevcut tüm canlıların direk ve dolaylı yaşam kaynağı olmasının yanı sıra, doğal bir ulaşım yoludur. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın ülkemize ve Türk Denizcilerine şahsım ve müsteşarlığım adına hayırlı olmasını diliyorum ve katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kargo rıhtımında römorköre binen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve beraberindekiler Karadeniz’ e çelenk attı.

Öte yandan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ve Piri Reis’i Anma etkinliği kapsamında Zonguldak ve Kozlu ve Kilimli belediyeleri tarafından yapılması planlanan kadın ve erkek yüzme yarışları, tek ve çiftli kürek Sandal yarışması, motor yarışmaları, büyükler ve gençlerde kano yarışması ve yağlı direk yarışmaları hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Barış DOĞAN