Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92’inci yıldönümü ve Uzunmehmet’i Anma Günü etkinlikleri kapsamında 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Şenliği bu akşam yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.

Yabancı ve Türk folklor derneklerinin oluşturduğu kortej yürüyüşüne CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. Kortej yürüyüşüne halk büyük ilgi göstererek gurupları alkışladı. Kazakistan ve Gürcistan’dan gelen guruplar halka el sallayarak sempatik davranışlarda bulundular. Fevkani Köprü’nün üzerinde başlayan kortej yürüyüşü Valilik önünde son buldu.

“TÜRK KÜLTÜRÜNÜ, GELENEĞİNİ EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Atatürk Anıtına Kültür ve Sanat çelengi koyan Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir “Bugün Zonguldak çok anlamlı günlerden birini yaşıyor. Zonguldak Atatürk’ün önderliğinde özgürlük meşalesini yaktığı ve o günden bugüne dünya var olduğu sürece özgürlük meşalesini hiç indirmeyecek. Ve kömürü bulan Uzunmehmet ruhu şad olsun. Ve bulunmasıyla birlikte Zonguldak’ımızı çok ayrı bir yerlere taşıyan bu güzel kentimizin insanının anma günü hep birlikte coşkuyla yaşamaktayız. Kurtuluşumuzu ve anma günü etkinliklerimizi geniş amblemlere yayarak uluslar arası etkinliklere dönüştürdük. Büyük Atatürk boşuna söylememiş; Yurtta sulh cihanda sulh diye. İşte değerli gençlerimiz bu anlamda aramızdalar, bize renk kattılar, renk katıyorlar. Biz de onlara Türk kültürünü, geleneğini en iyi şekilde anlatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. Akabinde Akdemir, Köktürk, Furat, Şahin ve CHP’li belediye meclis üyeleri ile birlikte şenlik meşalesini yaktılar.

Zonguldak Belediyesi tarafından beş engelliye tekerlekli sandalye verildi. Ardından guruplar gösterilerini sergiledi.

(Öznur GÜNEŞ-Barış DOĞAN)