19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik spor bayramını tüm yurtta olduğu gibi kent merkezinde ve ilçelerimizde törenlerle kutlanacak.

Vali Erol Ayyıldız bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Tarihi boyunca bağımsız yaşamış Türk Ulusunu arkasına alarak Büyük ve onurlu bir mücadeleden başarıyla çıkan Atatürk, " en büyük eserimdir" dediği Türkiye Cumhuriyetini, inanıp güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir.Türk Gençliği de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada Ata'sının emanetine sahip çıkacak, Birlik, beraberlik içinde, birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, donanımlı, bilgi ve beceri kabiliyeti yüksek, üreten, araştıran Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Milli mücadeledeki azim, inanç ve kararlılığın örnek alınması, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bugünlerimizi borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı güzel bir yaşam diliyor, yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binasına asılan dev Türk bayrağı ise dikkatlerden kaçmadı.