Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında bir araya gelen Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Dirlik, yapılan genel kurulun ardından başkanlık görevini Polat Sezgün’e devrettiğini açıkladı.
Görev tesliminde konuşma yapan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Dirlik, “Hafta sonu bize yakışır bir genel kurul yaptık. Bu genel kurulda mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmet etmek üzere talip oldunuz ve seçildiniz. Öncelikle böyle bir göreve talip olduğunuzu ve seçildiğiniz için sizleri kutluyorum. Görevinizi kimseyi dışlamadan ve ayırmadan yapacağınıza inanıyorum. Eleştirilerden asla korkmayın, sizi eleştirenlere kızmayın. Eleştirileri yolunuza tutulmuş bir ışık olarak görün. Eleştirileri kendinize rehber yapın. Bu görevi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum. Bize düşen görevde sizlere her konuda yardımcı olmaktır. 16 yıldır yaptığım başbakanlık görevimi gözüm arkada kalmadan, 11 yıldır birlikte görev yaptığım birçok şeyi paylaştığım arkadaşım Polat Sezgün’e devrediyorum. Başkan ve yönetime, denetim, disiplin ve üst kurulda görev alan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.
Ardından konuşma yapan yeni Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat Sezgün ise “Geçtiğimi hafta sonunda yapmış olduğumuz 21. olağan genel kurulumuz ve sonrasında ki seçim süreci boyunca her zaman tekrar ettiğimiz hedefimiz mesleki bütünlüğü, birliği, beraberliği bozmadan mesleğimiz ve meslektaşlarımız için el ele tek vücut, tek yumruk olarak hizmet etmek. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve bunlardan taviz vermeden yolumuza devam etmektir. Bu düşünce ve temennilerimle büyük bir olgunluk içinde bu seçim sürecini yaşadık. Bütün meslektaşlarımıza buradan bir kere daha teşekkür ediyorum. Bize karşı göstermiş oldukları güven ve bunun sonucunda yüklemiş oldukları sorumluluğun bilincindeyiz. Bu dönemde bütün kurullarda görev alan, seçilmiş olan arkadaşlarımızla birlikte bize yüklenen bu sorumluluğu başarıyla yerine getireceğimiz inancındayım. Geçmişte olduğu gibi bundan sonraki çalışma dönemimizde de en güzel şekilde meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir. Mesleğimiz ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, meslek mensuplarımızın talep ve beklentilerini yerine getirebilmek için büyük bir özveri içinde elimizden gelen çabayı fazlasıyla göstereceğiz. Bu duygu ve temennilerimle başkanımız Zeki Dirlik’e bugüne kadar yıllardır büyük bir özveriyle yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte de onursal başkanımız olarak onun hep yanımızda olacağını, bilgi, birikim ve tecrübelerini bizimle paylaşarak desteklerinin devam edeceğini bilmek bize ayrıca güç vermektedir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yeni Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat Sezgün, eski Başkan Zeki Dirlik’e çiçek takdim etti. Daha sonra Zeki Dirlik, yeni Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat Sezgün ve yeni yönetimle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Polat Sezgün ve yeni yönetim fotoğraf çektirdi. Yeni Yönetim Kuru ise şu isimlerden oluştu:
"Polat Sezgün, Kazım Bilgi, Aziz Güney, Tayfun Biçer, Hasan Kahveci." (İHA)