BİN KİŞİ SANTRALİN SUYU İLE ISINMAK İSTİYOR

Sol Cephe Zonguldak Sözcüsü Timur Uzun, termik santrallerle ilgili düzenlenen imza kampanyasında 2 günde bin civarında imza toplandığının bilgisini verdi.  Kampanyanın 10 gün daha süreceğini ve Sol Cephe Zonguldak Meclisi olarak Zonguldak’la ilgili her türlü sorun için çalışma başlattıklarını belirten Uzun, kentteki konutların termik santrallerin atık suyu ile temiz, sağlık ve daha ekonomik olarak ısıtılabilmesi için başlattıkları imza kampanyasına bin kişinin destek verdiğini vurguladı.

MECLİS VE SİYASİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN

“Bu çalışmalar çerçevesinde, yaşadığımız kentteki konutların temiz, sağlık ve daha ekonomik olarak ısıtılabilmesi için, Eren Enerji Üretim A.Ş ile Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği arasında yapılması öngörülen protokolün yapılarak bu konut ısıtma projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu konuda Zonguldak Milletvekillerinin ve mecliste temsil edilen siyasi partilerin üzerlerine düşen görevlerini yerine getirmediklerini görüyoruz. Zonguldak Halk Meclisi olarak görev bizlere düşmektedir.  Bizlerde bu görev ve sorumluluk anlayışıyla bu imza kampanyasını başlatarak süreci hızlandırmayı ve sonuçlandırmayı hedefliyoruz.

TERMİK SANTRALİN ATIK SUYU ISITACAK

Kentsel yerleşim alanlarındaki her türlü binanın termik santrallerin arık ısısı ile ısıtılmasının mümkün olduğu bilim insanlarının yaptığı çalışmalar ve Zonguldak Valiliğince hazırlatılmış olan TÜBİTAK raporu ile sabittir. Ayrıca ZETES-II ÇED Raporu’nda da ilgili firmanın Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği ile ortak bir protokol çerçevesinde bölgenin santral atık ısıları ile ısıtılmasını taahhüt ettiği kamuoyunca bilinmektedir. Soluduğumuz havanın daha temiz olması, çocuk, yaşlı demeden herkesin solunum yolları hastalığına daha az yakalanması ve bölgemizde kanser vakalarının artış göstermemesi için içinde yaşadığımız binaların Çatalağzı’nda kurulu bulunan kömür yakıtlı termik santral atık ısıları ile ısıtılmasını talep ediyoruz” dedi.

Haber: Nermin AKKAYA