Saadet Partisi(SP) Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve Yönetimi, KESK Zonguldak Yöneticilerini ziyaret ederek emek uğrunda verdikleri mücadeleyi desteklediklerini söylediler.

İl Başkanı Kar “Koruyacağınız hakların bizim milletimizin hakları olduğu için bizi de ilgilendiriyor. İnşallah bu ziyaretimizle başlayan ilişkilerde sıcaklık artar” şeklinde konuştu. KESK’e Bağlı Haber Sen İl Temsilcisi İsmail Yıldız ise “SP’nin gerçekten emekçilerin, mücadelenin yanında olduğu geçmiş dönemden biliyoruz. SP eylemlerde, ülke meselelerinde zaman zaman bir araya geldik” dedi.

KAR; “BİZİM İÇİN EMEĞİN ÖZEL BİR YERİ VARDIR”

Ziyarette ilk konuşan Kar “Bütün sivil toplum örgütleriyle sıcak temasımızı sağlayabilmek adına bütün kuruluşları ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bizim için emeğin özel bir yeri vardır. Emek, hakkının verilmesi gereken bir yerdedir. Dinimize göre; İnsanların hakları alın teri kurumadan hakkıyla beraber verilmesini öngörür. Bu kapsamda sizin çalışmalarınızı da önemsiyoruz, dikkate alıyoruz. Çünkü neticede çalışanların emeklerinin korunması konusunda gayret sarf ediyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu anlamda sizin bizden istekleriniz olursa yanınızda olacağımızı belirterek sonuçta koruyacağınız hakların bizim milletimizin hakları olduğu için bizi de ilgilendiriyor. İnşallah bu ziyaretimizle başlayan ilişkilerde sıcaklık artar. Toplumların kesimlerinin birbirleriyle olan ilişkilerinin sıcaklaşması anlamına gelir. Teşekkür ediyorum çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

YILDIZ; “BİZ HÜKÜMETİN MEMURU OLMAYACAĞIZ!”

Yıldız ise “Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bir dönemde SP’nin gerçekten emekçilerin, mücadelenin yanında olduğu geçmiş dönemden biliyoruz. SP eylemlerde, ülke meselelerinde zaman zaman bir araya geldik. Bugün ülkenin sorunları çok, emeğin sorunları da çok, kamu emekçilerinin sorunları çok…Ama ne yazık ki bu ülkeyi 10 yıldan beri yöneten AKP İktidarı, kamu emekçilerinin haklarını birer birer buduyor. Özelleştirmenin açıldığı, taşeronlaşmanın yaşandığı, insanların hala ücretlerini almadığı bir dönemdeyiz. Torba Yasa diye adlandırdıkları bir yasayla kamu emekçilerinin yaşam tarzları ve çalışma şartları alt üst ediliyor. Bu konuyla ilgili KESK olarak 5 Haziran’da hizmet üretmeyeceğiz, AKP İktidarını şiddetli bir şekilde uyaracağız. AKP, bu yasadan hemen vazgeçsin. Biz hükümetin memuru olmayacağız” dedi.

(Öznur GÜNEŞ)