Doğalgaz ateşi yandı

Zonguldak Valilik Binası önünde doğalgaz verme töreni düzenlendi. Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Mehmet Haberal, Akmercan Batıkar Doğalgaz Genel Müdürü Yunus Keskin, Akmercan Batıkar Doğalgaz Zonguldak Bölge Müdürü Bekir Selçuk, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Akmercan Batıkar Doğalgaz Genel Müdürü Yunus Keskin, Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekilleri Köktürk ve Haberal’ın konuşmalarının ardından açılışı yaptılar.

“Çağdaş, temiz, konforlu ve ekonomik bir enerji kaynağı”

Akmercan Batıkar Doğalgaz Genel Müdürü Yunus Keskin konuşmasında “Akmercan Batıkar olarak, Zonguldak ve Kozlu’da 29 Ağustos 2012 tarihinde başladığımız doğalgaz yatırımlarımızın ilk etabına doğalgaz vermenin mutluğunu siz değerli misafirlerimizle paylaşmaktan onur duyuyoruz.

Çağdaş, temiz, konforlu ve ekonomik bir enerji kaynağı olan doğalgaz hizmetinden tüm Zonguldak, Kozlu ve Kilimli’de yaşayan vatandaşlarımız yaralanmış olacaklardır. Zonguldak şehir coğrafyası ve zemin şartları oldukça zor bir şehirdir. Bu nedenle doğalgaz ve alt yapı faaliyetleri diğer bölgelere göre zor şartlarda yapılabilmektedir. Daha fazla dikkat, daha fazla ehemmiyet, ve daha fazla emniyet tedbirleri alma zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir. Yapılan tüm çalışmalarımız her türlü, zor şartlara rağmen, titizlilikle ve en son teknolojik standartlara ve güvenlik şartlarına azami ölçüde uyularak sürdürülmüş ve ilk etap çalışmaları tamamlanarak hizmete alınmaktadır.

Zonguldak Merkezde özellikle kış aylarında ciddi hava kirliliği meydana gelmektedir. Doğalgaz kullanımının artması ve yaygınlaşmasıyla, başata hava ve çevre kirliliği azalacak, insanlarımızın yaşam konforları artacak ve aile ekonomilerine katkı sağlanmış olacaktır.” dedi.

“Bugün tarihi bir güne imza atmanın sizlerle heyecanını ve zevkini de yaşıyorum”

Akmercan Batıkar Doğalgaz Genel Müdürü Yunus Keskin’in konuşmasının ardından konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir “Bugün tarihi bir güne imza atmanın sizlerle heyecanını ve zevkini de yaşıyorum. Zonguldak Türkiye’mizin en kirli havasını soluyan bir şehirdir. Bu anlamda bundan kurtulmanın ve verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi heyecanı bende herkesten çok fazladır. Bir Zonguldaklı olarak bunu yaşamadığım için mutluyum. Sizlere yakışır bir Zonguldak için sizlere çok daha iyi düşündüğünüz bir Zonguldak’ı yaratmak için bizleri bu şehre hizmet için görevlendirdiniz. İnşallah bu tarihi günü hep birlikte yaşacağız ve buna hep birlikte imza atacağız.

Atatürk, Zonguldak’ı ilk il kabul etmesiyle çok büyük bir önem kazanmıştır. Allah bu madeni bize bahşetmiş. Bizde kullanmasını iyi bilerek Türkiye’nin gelişmesine çok büyük katkı sağlayan kömürü Zonguldak halkı olarak yeryüzüne çıkarmışız ve çok büyük işler yapmışız. Bu kömürü yeryüzüne çıkaran ve Türk sanayisine kazandıran kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Benden önceki belediye başkanımız bu kirli havayı giderebilmek ve Zonguldak halkına solutmamak adına çocuklarımızı, gençlerimizi, yavrularımızı kurtarmak için Enerji Piyasasına başvurmuş ve kabul görmüştür. Bizlerde devletin devamlılığı esası gereği bu projeyi devam ettirdik. Genel Müdürümüzün dediği gibi Zonguldak’ımızın çok zor bir coğrafyası var. Olsun. Biz zoru yeneceğiz. Zorun adamıyız, zoru kabul ettik, zoru başaracağız. Bu anlamda zoru başarabilmek daha çok anlamda ve değer kazanıyor. Bizlerde bu arkadaşlarımızla Zonguldak’a hizmet etmenin heyecanını, gururunu birlikte yaşacağız. Sizlere bu güzel havayı solutacağız ve yaşatacağız.” dedi.

“Kirlilikten arındırılmış bir Zonguldak’ta yaşamanın mutluluğunu yaşacağız”

Akdemir’in konuşmasının ardından CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk konuşmasında  “Yaşamaktan ve temsil etmekten onur duyduğum Zonguldak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramı öncesinde ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının önünde böylesi anlamlı bir günde sizlerin arasında olmaktan büyük kıvanç ve mutluluk duyuyorum.

İnsanoğlu akıllı ve sosyal bir varlıktır. En ilkel çağlarda bile kabileler halinde yaşayan daha sonra köyler, kasabalar oluşturan üretim ilişkilerini geliştiren sanayi ve teknolojide devrimler yapan insanoğlu bir taraftan bu şekilde yaşam standartını yükseltirken maalesef diğer taraftan bu gelişmelerde çevre kirliliği gibi bir çok sorunu beraberinde getirmiştir. Maalesef denizlerimiz, akarsularımız, tarım alanlarımız, yaşam kaynağımız olan havamız kirlenmiş artık yaşamımızı, sağlığımızı tehdit eder duruma getirmiştir. Özellikle termik santrallerde gelinen nokta ayrıca Zonguldak’a yönelik geliştirilen projeler, maalesef Zonguldak halkını tedirgin eden boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle insanoğlunun varlığını sürdürebilmesi için sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkı anayasalarla güvence altına alınmış ve uluslararası sözleşmelerin temel konusu haline gelmiştir. Şimdi burada, sağlık ve temiz çevrede yaşama hakkı sağlayan böylesi anlamlı bir etkinlikte olmanın coşkusunu yaşıyoruz. Budan yaklaşık bir yıl önce belediye başkanımızın açılışı ile birlikte atık su tesisini hizmete sunmuş ve denizlerimizi kirlilikten arındıracak bir noktaya taşımıştık.

Bugün de Zonguldak’a artık doğalgaz geliyor. Doğaya kükürt salınımı artık olmayacak, doğalgaz kullanımının getirdiği katı atıklar çevremizi kirletmeyecek, daha solunabilir havaya sahip ve kirlilikten arındırılmış bir Zonguldak’ta yaşamanın mutluluğunu yaşacağız. Ben emeği geçenlere ve bundan sonraki projelerinde belediye başkanımıza, yapımcı firmaya ve bu aşamaya kadar katkı sağlayan bürokrasi yetkililerine ve bu hizmetlere sahip çıkan Zonguldaklılara teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“Zonguldak’ımızı güzelleştirmek ve geleceğine katkı sağlamak hepimizin görevidir”

Köktürk konuşmasının ardından konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal “Atatürk tarafından ilk il olarak ilan edilen Zonguldak’ımızda bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Aramızda benimle aynı yaşta olanlarınız var. Ben 1954’te Zonguldak’a geldiğimde Zonguldak ülkemizin kalbi durumdaydı. Zonguldak ülkemizin ve insanımızın geleceğine çok önemli katkı sağlıyordu. İnsanlarımız geleceklerini Zonguldak’ta arıyorlardı. Zonguldak göç alan bir şehir konumundaydı. Dolayısıyla bu kömürü unutmayalım ve sahip çıkalım. Bu kömüre sahip çıkacağız ki Zonguldak yine göç alan bir Zonguldak konumuna gelsin.

Zonguldak’ta bir seçim dönemi yaşadık. Biz dedik ki ‘Biz hizmete talibiz. Biz eserlere talibiz ve biz hesap vermeye talibiz.’dedik. Ben Akdemir’i kutluyorum. Şimdi Zonguldak’a doğalgaz geliyor. Açılışını beraber yapacağız, birlikte yakacağız. Doğalgaz gerçekten Zonguldak’ın geleceğine bir katkıdır. Zonguldak ve sizler çok büyük hizmetlere layıksınız. Hep birlikte daha fazlasını yapmak zorundayız. Bu projeleri gerçekleştirerek sizlere vermiş olduğumuz sözleri tutacağız. Bunlar daha başlangıçtır. Bunları yapmazsak Akdemir’den hesabını sormak zorundasınız. Sizler sormazsanız bizler sorarız bundan emin olabilirsiniz. Dolayısıyla Zonguldak’ımızı güzelleştirmek ve geleceğine katkı sağlamak hepimizin görevidir. “dedi. (Aykut KARA)