TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı 12’inci sınıflar geleneksel diploma ve kep giyme töreni önceki akşam okulun bahçesinde gerçekleştirildi.

 

TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır, yaptığı konuşmada “Okulumuz, akademik başarıyı sportif başarıyla ve sosyal etkinliklerle destekler. Çocuklarımız, TED Zonguldak Koleji'nde Atatürk ilke ve devrimlerini tam olarak özümsemiş, ülkesini ve milletini seven, sorgulayan ve araştıran, sosyal, kültürel ve sportif alanda tam donanımlı bireyler olarak yetiştirilir ve hayata atılır” dedi. Törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TED Koleji Vakıf Başkanı Burçin Bahadır ve çok sayıda veliler katıldı.

 

SOYDAŞ; “TED CAMİASI SİZLERLE ÇIĞ GİBİ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEKTİR”

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdürü Ali Fuat Soydaş, TED Koleji 49’uncu dönem mezunlarına yeni hayatlarında başarılar dileyerek “Mustafa Kemal Atatürk'ün, eğitimdeki öncü kimliğiyle ve yönlendirmeleriyle 1928 yılında Türk Maarif Cemiyeti adıyla kurulan 1942’den beri Türk Eğitim Derneği adıyla çalışmalarını sürdüren kuruluşumuzun temel misyonu, başarılı ama maddî olanakları yeterli olmayan çocuklarımızın eğitimlerini sürdürebilmeleri için karşılıksız burslar vermek, çağdaş dünya ile rekabet edebilecek yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmak, Türk Eğitim standartlarını en yüksek noktaya taşıtacak bilimsel platformlar oluşturmaktır.  Dernek 2013 itibarıyla TED Üniversitesi, 25 okulu, 1 öğrenci yurdu, 2 temsilciliği, mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile çalışmalarını yürütmektedir. Derneğimiz 85. Yılında yaklaşık 48.000 öğrenciye burs vermektedir. Bu yıl kuruluşumuzun 85. Yılını kutlayan Türk Eğitim Derneği, eğitimde öncü kimliği olmanın bilinciyle, ülkenin geçici eğitim politikalarından etkilenmeden her koşulda Cumhuriyet değerlerine sahip bir kurum kimliğini yaşatarak ve sürdürerek bizlere haklı gururumuzu ve onurumuzu yaşatmaktadır. Türk Eğitim Derneğinin ikinci meşalesi olan okulumuz, 1958'den beri Zonguldak ve Zonguldaklılar için gurur kaynağıdır. 49. Dönem mezunlarını verdiğimiz bugün sizlerle bu güzelliği yaşıyoruz. Ulu önder Atatürk'ten emanet aldığı meşalenin ışığında, öğrencilerini hayata hazırlayan, akademik ve sosyal yönden ulusal ve uluslar arası düzeyde etkin öğrenci yetiştiren, farklı eğitim modellerini çağdaş normlara taşıyan, dinamik yapısı nedeniyle öncelikle tercih edilen ve üyesi olmaktan daima onur duyulan bir okul olmak en büyük hedefimizdir.

Sevgili 49. Dönem mezunları, büyük bir aile olan TED camiasına ve mezunlar derneği adına aramıza hoş geldiniz. TED Camiası sizlerle çığ gibi büyümeye devam edecektir. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

BAHADIR; “HAYATINIZ BOYUNCA TED'Lİ OLMANIN AYRICALIĞINI HİSSEDİN”

 

TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır, yeni mezunlara hayatları boyunca TED'li olmanın ayrıcalığını hissetmelerini ve hissettirmelerini dileyerek “Bu yıl Türk Eğitim Derneği 85’inci, TED Zonguldak Koleji ise 55’inci yılını kutluyor. Türk Eğitim Derneği, başta TED üniversitesi olmak üzere 25 okulu, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile ülkemizin eğitim alanında milli en köklü kurumlarındandır. Türk Eğitim Derneği, başarılı fakat maddi olanakları yetersiz 48.000 öğrenciye burs vermekte ve ülkemizin mutlu bir geleceğe doğru ilerlemesinin tek yolunun eğitimden geçtiğine inanmaktadır. Biz, TED Zonguldak Koleji olarak, kuruluşumuzdan bugüne kadar Ulu Önder Mustafa Kemal' in gösterdiği yoldan bir an dahi şaşmadan gururla ilerledik. Bizleri aydınlık yarınlara taşıyacak 44 ayrı meşale ile şu an buradayız. Bizi farklı ve benzersiz kılan özelliğimiz; TED Zonguldak Koleji; eğitimi, sadece sınav sonuçlarına dayalı akademik başarı olarak görmez. Okulumuz, akademik başarıyı sportif başarıyla ve sosyal etkinliklerle destekler. Öğrencilerimiz bulundukları her ortamı bilgileriyle, konuşmalarıyla, fikirleriyle aydınlatır ve özgüvenli duruşlarıyla fark edilir. Çocuklarımız, TED Zonguldak Koleji'nde Atatürk ilke ve devrimlerini tam olarak özümsemiş, ülkesini ve milletini seven, sorgulayan ve araştıran, sosyal, kültürel ve sportif alanda tam donanımlı bireyler olarak yetiştirilir ve hayata atılır. Okulumuza en değerli varlıklarınızı teslim ederek bizlere güven duyduğunuz için tüm velilerimize desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum. Bugün itibariyle yaşamınızda yeni bir sayfa açılıyor. Sizler okulunuzda birçok üstün değer ve niteliklerle donanmış olarak hazır durumdasınız ve farklısınız. Önünüzde başarılarla dolu uzun yıllar var. Belki şu an öngörmediğiniz birçok farklı durumda okulunuzdan edindiğiniz değerler size rehberlik edecek ve hayatınızı kolaylaştıracaktır. Sizler, Ulu Önder Mustafa Kemal' in gösterdiği yolda şaşmaz bir kararlılıkla yürüyecek olan aydın bireylersiniz. Hayatınız boyunca TED'li olmanın ayrıcalığını hissedin ve hissettirin. Bizler sizlerle daima gurur duyacağız. Hepinizi gözlerinizden öpüyor ve güle güle gidin diyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından lise 1., 2. ve 3.’ler açıklanarak ödülleri verildi. Bayrak-flama devir tesliminin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler açıklandı. Okulun müzik gurubu da katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Son olarak TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı 12. sınıf öğrencileri ailelerinden diplomalarını aldılar.

 

(Öznur GÜNEŞ)