Son aylarda kentin Site-İncivez-Bahçelievler kesimlerinde tasman ve göçme olaylarının gündeme gelmesi, konut almak isteyenlerin de bu kesimleri tercih etmekten vazgeçmesi, yap-satçı müteahhitleri kentin başka bölgelerinde arsa aramaya yöneltmiş bulunuyor.

Bunun sonucu olarak da şu anda kente en yakın yerleşim birimleri olan Tepebaşı ve Kapuz arasındaki araziler rağbet görmeye başlamış durumda.

Buralarda tapulu arsaları olanların kapısı sık sık müteahhitler tarafından çalınıyor ve arsalarına kat karşılığı bina yapım teklifleri veriliyor.

Rağbetin farkında olan arsa sahipleri ise şimdilik beklemedeler. Arsalarının her geçen gün değer kazandığını, şu anda geçtiğimiz yıla göre iki misli değerinin yükselmiş olduğunu görenler bu arsalarını değerlendirmeye hazırlanıyorlar.

Bazı müteahhitlerin kentin diğer bölgelerinde yaptıkları konutları 300 bin-400 bin liradan satışa çıkarmaları üzerine Halkın Sesi’ne konuşan ve Tepebaşı semtinde arsası bulunan vatandaşlar, hiçbir çökme ve tasman olayının gündemde olmadığı semtlerindeki arsalara yapılacak konutların mantıken daha fazla etmeleri gereğini savunarak “kat karşılığı arsalarımızı verebiliriz ama müteahhitlerin öncelikle yüzde 50-50 olgusunu kabul etmeleri gerekir, yıllarca bekledik daha da bekleriz, ya da parayı bastıran zenginlere villa yapmaları için arsalarımızı satarız, bizdeki manzara hiçbir yerde yok” şeklindeki görüşlerini dile getirdiler. (Sermet AKSU)