-       Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, özelleştirme kararı verilip Özelleştirme İdaresince ihale hazırlıkları başlatılan ÇATES’in durumunu ve bölgenin geleceğini 23 Temmuz Salı günü, siyasi parti, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yapacağı toplantıda tartışmaya açacak.

-        

-       Zonguldak Dedeman Otel Karaelmas Konferans Salonunda Saat 19.00’da gerçekleştirilecek toplantının ardından katılımcılarla iftar yemeğinde bir araya gelinecek.

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, siyasi parti, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerine birebir gönderdiği davetle Zonguldak ve bölgenin geleceği için çok önem arz eden ÇATES’in geleceği için görüş alışverişinde bulunulacağını açıkladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir gönderdiği davette şu bilgilere yer verdi:

“Çatalağzı Termik Elektrik Santralının özelleştirme kararı verilmiş ve özelleştirme idaresince ihale hazırlıkları başlatılmıştır. Biz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu özelleştirmenin havzamıza en yararlı olacak şekilde gerçekleştirilmesi için önemli çalışmalar yapmamızın gerekli olduğuna inanıyoruz. On binlerce kişinin birkaç yıl içinde işsiz kalmasına ve havzada ekonomik-sosyal hayatın çökmesine neden olabilecek bir özelleştirme modelinin gerçekleştirilmesi ihtimaline karşılık mümkün olan en büyük katılımlar ile bu konunun havzada tartışmaya açılmasını istiyoruz. Bu konuda gerçekleştireceğimiz çalışmalardan biri olarak kentimizdeki ve yakın çevresindeki siyasi parti, yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerinin davet edildiği bir toplantı düzenledik. Havzamız için hayati derecede önemli olan bu konuda görüşlerinize ve desteğinize ihtiyacımız vardır. Toplantıya ve sonrasındaki iftar yemeğine katılmanız dileğiyle saygılar sunarız.”

Konuya ilgili herkesin gelebileceği belirtilirken toplantıya katılacakların Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın 251 11 11 veya 252 00 02 numaralı telefonlardan bilgi vermesi istendi.