Zonguldak’ta,  tünel inşaatında çalışan taşeron işçiler, işten çıkarıldıkları iddiasıyla açıklamada bulundu.
Mithatpaşa Tüneli’nin yapım ihalesini alan firmada çalışan işçiler, bir anda işten çıkarıldıklarını öne sürerek duruma tepki gösterdi. Firmada çalışan işçiler, problemin yemek dağıtılmasından kaynaklandığını belirtti. İşçilerden Burhan Kulak, “Sadece yemek istendi diye bizim 15 gündür 30 kişilik kafileye 15 kişilik yemek gönderiliyor. İşçilerin yarısı aç kalıyor. Biz bunu defalarca söyledik ilgilenmediler, buraya bir aşçı getirdiler. Arkadaşlarımıza geçtiğimiz cuma günü çıkış verildi” diye konuştu.
İşçilerden Uğur Kaya, burada işe başlayalı 7 ay olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben gece vardiyasında çalışmak üzere uyuyordum. Beni de toplantıya çağırdılar. Toplu çıkış verildi. Burada iki gün geçti. Çalışmak isteyenler işe alınıyormuş, ben gidip başvurmadım. Bugün arkadaşlarımızın ekmeğine taş konuluyorsa, yarın bizim başımıza gelebilir”.
Şantiye şefi Selçuk Genç ise şantiye düzenini bozucu hareketlerde bulunulduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Arkadaşlar şantiye düzenini bozucu hareketlerde bulunuyorlardı. Sözlü uyardık. Bu işler adli boyutu takip etmesin diye konuşuldu. Tekrarlanmayacağı söylendi. Ama üçüncü kez bu olaylar vuku bulunca bu arkadaşlarla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Sadece bir kişiyi çıkarırsak bu olay farklı boyutlara giderdi. Toplu çıkış söz konusu değil ki çalışmak isteyenlerin tek tek numarasını aldık. Ben şantiyemde huzur istiyorum.”