AK Parti İl Yönetimi, düzenlediği basın toplantısında CHP dönemindeki Zonguldak Belediyesi’nin hizmet yapmadığını belirtti. Uçar, “Seçim beyannamesinde yer alan hiçbir maddenin yerine getirilmediğini, Zonguldak’ın yerelde geriye gittiğini görmekteyiz” dedi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında, 4.5 yıldır CHP’li Zonguldak Belediyesi’nin hizmet yapmadığını öne sürdü. Asfalt ve doğalgaz çalışmalarının dahi merkezi hükümet tarafından yapıldığını söyleyen Uçar şöyle dedi:
“Bu günkü basın toplantımızı kısa ve öz şekilde, özellikle Zonguldak yerelinde CHP’li belediyenin 4.5 yıllık değerlendirmesini yapmak üzere bir basın toplantısı tertip ettik. Bir anket formu çalışması yaptık. CHP’li Belediyenin 4.5 yıllık döneminden önceki ta başlangıcında CHP’li belediyenin seçim beyannamesi elimizde. Bu beyannamede yer alan halkımıza, vatandaşlarımıza ve Zonguldak’a yapacağı yatırımlarla ilgili seçim beyannamesini sizlerle paylaşıyoruz. Seçim beyannamesinde yazmış olduklarının hangisini şimdiye kadar hayata geçirebilmişler? Kamuoyunun hafızasını tazelemek istiyoruz. Merkezi hükümetimizin bir takım yapmış olduğu çalışmaları görmezlikten gelen, küçümseyen, yerel yönetimlerin bu dönem içerisinde Zonguldak’a neler kazandırdıklarını bu formlarda açıkçası paylaşmış oluyoruz. Biz istiyoruz ki özellikle Zonguldak merkezde yerel yönetimlerin başarılı olması, merkez ilçemizin, ilçelere dalga şeklinde yayılan AK Partili yerel hizmetlerin dağılmasını beklemekteyiz. Ama ne yazık ki bunun bırakın böyle bir hizmetin yapılmasını, seçim beyannamesinin içerisinde yer alan hiçbir maddenin yerine getirilmediği, bunun ötesinde daha Zonguldak’ımızın yerelde geriye gittiğini görmekteyiz.”
“ÇOK ÖNEMLİ İŞLER VAR”
CHP’li Zonguldak Belediyesi’nin hizmet yapmadığını belirten Uçar, Zonguldak için önemli işler olduğuna dikkat çekti. Bir çok çalışmanın dönemin AK Partili Zonguldak Belediyesi ve merkezi hükümet tarafından yapıldığını söyleyen Uçar, şöyle devam etti:
“Yapmış olduğumuz anketle CHP’li belediyenin ne tür çalışmalar yaptığını görmekteyiz. 4.5 sene önce bir takım vaatleri var. Kendileri imkan oluşturamayacaklarını, doğalgaz, asfalt gibi imkanların da merkezi hükümet tarafından yapıldığının göstergesidir. Kamuoyunda birtakım vaatlerle gündemde kalmaya çalışabilirler. Bu güne kadar yapılan çalışmalar imkanlarını sağlayan merkezi hükümettir. Bu seçim beyannamesine bakarsanız, Zonguldak Belediyesi bunlardan bir tanesini yerine getirmemiş. Bu gün yapılan asfalt ve doğalgaz çalışması seçim beyannamesinin içinde bile yok. Böyle bir düşünceleri olmadığı için seçim beyannamelerinin içine almamışlar. Merkezi hükümetimizin destek vermesiyle Zonguldak doğalgaza kavuşmuş oldu. Asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Zonguldak’ta fiziksel olarak ne gibi çalışmalar yapmışlar. 10 yıldır eski hal binasının olduğu yere binalar yapılacaktı. Bunları mı yaptınız? Kentsel dönüşüm mü yaptınız? Zonguldak’ta TOKİ tarafından bir tane bina yapılmadı. Torba yasası çıktı, personel ile ilgili çalışmalar yapılmadı. Ne katkı sağladınız? Peşkeş çekmeden başka bir şey yapmadınız. Zonguldak’ta bir hizmet yapılmamış. Bizim dönemimizde eğer biz çevre yolunu bitirmeseydik, doğalgaz ve çevre yolu çalışması da yapılamazdı. Derenin üzerini kapatıp alternatif yol yapıldı. Yoksa bu çalışmalar yapıldı. Kapuz yolunda genişletme yapıldı. Bizim dönemimizde güzel işler yapıldı, ama yeterli değil. Daha iyisini yapabilmemiz için bir takım sorunların çözülmesi lazım. 5 yıllık dönem içinde CHP bunları yapamamış, becerememiş. Bu takım zihniyetle yapacağı da yok. Ufak tefek işlerle Zonguldak’ı oyalamanın gündemde kalmanın çok da anlamı yok. Çok önemli işler var. Çöp alanının oradan kaldırılması gibi çalışmalar var. Bundan sonra yapacağımız önemli işler var. Köklü sorunlarımızı merkezi hükümetimizin desteği ile çözeceğimizi buradan beyan ediyorum.”
“ANKETTE ÇIKAN İSME SADIK KALACAĞIZ”
Seçimlerin yaklaşmasıyla adaylık süreçlerinde de hareketlenme yaşandığını belirten Uçar, halkın istediği kişiyi aday olarak göstereceklerini belirtti. Ankette çıkan isme sadık kalınacağını dile getiren Uçar, “Şu anda bir anket çalışması yapılıyor. Profesyonel bir firma yapıyor. Önümüzdeki günlerde öncelikli olarak bir çalışma yapacağız. Havuzdaki isimlerden kim ön plana çıkıyorsa, onun üzerinde çalışma yapacağız. Geçmişte yapılan hataların yapılmaması için bu ve buna benzer bir takım formüllerle aday tespitimizi yapacağız. Halkın teveccüh gösterdiği ismi siz ‘kabul etmiyorum’ derseniz dikte etmiş olursunuz. Halk buna teveccüh gösteriyorsa biz sonuna kadar arkasında duracağız. Ankette çıkan isme sadık kalacağız. Detaylı bir anket çalışması yapacağız. Teşkilatların veya bir takım çevrelerin pazarlamasıyla asla aday göstermeyeceğiz” diye konuştu.(İHA)