Eğitim İş Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun almış olduğu 12.04.2013 tarih ve 514 sayılı kararı gereğince öğretmenlerin nöbet hizmetlerinin ücretlendirilmesi talebiyle 20-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında ‘’Ücret yoksa nöbet de yok’’ eylemi gerçekleştirilecek.

Bu konuda bir açıklama yapan Eğitim İş Şube başkanı Metin Kahveci özetle şunları söyledi:

 Nöbetçi öğretmenlerin yıllardan bu yana yaşamış olduğu sorunları gündeme taşımak yönetenlere seslenmek,  nöbetçi öğretmenin ücretlendirilmesi ifade temek, nöbetçi öğretmenin yetki ve sorumluluğun belirlenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi vb sorunları bu eylemle gündeme getirmeye çalışmaktadır.  Bu eylem kararını genel merkez sitesinde yayınlamıştır. Bu amaçla ülke genelinde şubeler bilgilendirilmiş olup gereğinin yapılması istenmiştir.  

Ülke genelinde bu eylemin öğretmenlerin ve idarecilerin desteklediği de görülmektedir. Uygulamalar safhasında üyelerimize karşı ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bazı müdür arkadaşlarımızın eylem öncesi uyarı amaçlı olsa da eylem kırıcılığına benzer tutumlarının olduğu duyumları alınmaktadır. Okul idarelerine 21-24 Mayıs günlerini kapsayan tarihlerde nöbet tutmayacaklarını içeren dilekçelerini sunarak haklı ve meşru taleplerini sendikal haklar statüsünde ifade etme adına okullarda herhangi bir kazaya meydan vermemek için önlem almaya idari tedbir almaya davet etmiştir. Alınacak idari tedbirlerle birlikte( yönetenlere haber verme vb)  yaşanan nöbetçi öğretmen sorunları ve eyleminin yönetenlere  duyurmak için   olduğu   bilinmelidir. Bu eylem sendikal yasalar statüsünde alınan bir eylem olmakla birlikte haklarını alma adına demokratik bir eylemdir. Genel merkezimizin aldığı karara uyan bir hak talebidir.

Eğitim İş olarak çeşitli polemikler olmasın diye idareci arkadaşlarımızı uyarmak  istiyoruz.  Yanlış yaparak gereksiz gerilimler çıkarmayın .Ben istediğimi yapmak yerine sendikal yasaları iyi okumalarını tavsiye etmekteyiz.. Aksi taktirde gereksiz polemik çıkaran müdür arkadaşlarımızı Zonguldak kamu oyuna çıkarmaktan çekinmeyeceğimizi hatırlatmak isteriz.

Kimin suçlu, kimin haksız, kimin haddine düşmüş, kimin komik duruma düştüğünü hep beraber göreceğiz.