Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde kentimize gelen Ukrayna Halk Dansları ekibi Valilik binası önündeki gösterilerini Türkçe müzik ile yapmaları büyük alkış topladı. Zonguldak’ın  kardeş kenti Kherson’dan gelen Halk dansları ekibi kurtuluş günü etkinliklerinde izleyenlerden tam not aldı.

Kherson kentinde 33 yıl önce kurulan “Nadiya” halk dansları ekibinin Başkanı Nadejda Sergeyeva ve Koreografi Olga Valık Zonguldak’a ikinci kez geldiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl da Karaelmas Folklor Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Ulubay bizleri davet etmişti. Geçen yıl geldiğimizde İsmail bey, Türkçe müzikle dans edin demişti. Bizde bir yıldır çalıştık ve Türkçe müzikle sahne aldık. Bizde keyif aldık izleyicilerde. İsmail bey’e ve bizleri ağırlayan Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’e çok teşekkür ediyoruz” dediler. Türkçe dans gösterisini hazırlayan Koreograf Dariya Şvetsova’nın Kiev’de dans öğretmenliği eğitimi aldığını kaydeden Sergeyeva, “Dariya Türkçe dans konusunda büyük çaba sarf etti. Zonguldak haklıda bunu beğendi. Kendisini de  Kurtuluş günü güzellik yarışmasında Zonguldak halkı birinci yaptı. Çok mutluyuz” dedi.

Kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak’a gelen Romanya, Ukrayna, Kazakistan, Gürcistan, Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan halk dansları gruplarının gösteri ile son buldu. (Cevdet AKGÜN)