AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 24 Temmuz Türk Basınından Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümü ve Gazeteciler Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

            ‘’ Bir ülkedeki demokratik yapının, düşünce ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergesi, basın özgürlüğüdür. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü en temel haktır. Farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan basın, bireyi düşünmeye, araştırmaya, ülke ve dünya gelişmeleri hakkında doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Her koşulda sorumluluk duygusunu yitirmeden toplumun haber alma özgürlüğü adına görev ifa eden basın çalışanı arkadaşlarımız bu anlamda insanımızın sesini, dileklerini, beklentilerini, acılarını kamuoyunun sesi ve denetleyici bir unsur olarak milletle buluşturmaktadır.

            Bu vesile ile ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız, yaygın gazete ve ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Bayramını en içten duygularla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor ve saygılarımı sunuyorum. ‘’