23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak'ta kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. İstasyon Mevkiinden başlayan kortej yürüyüşüne, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral, KEDAŞ eski Genel Müdürü Kenan Köktürk, ADD Şube Başkanı Tayfun Özdemir, İP, Eğitim İş, Enerji İş, Emekçi Kadınlar Derneği, Kilimli Halk Evi, ÇYDD, ZOKEV, TGB ve TLB üyeleri katıldı.

Yürüyüşe katılanlar “Atatürk gençliği görev başında” ve Mustafa Kemal’in askerleri” sloganları attılar. Kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Yürüyüş valilik önünde, son bulurken ADD Şube Başkanı Tayfun Özdemir, bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Kemal Atatürk’ün Türk milleti adına egemenliğin meclis tarafından kullanılacağını ifade ederek 23 Nisan 1920 de açılışını yaptığı ilk meclis; aynı zamanda ulusal kurtuluş savaşı kararınında alındığı bağımsızlığımızın sembolleştiği çok önemli bir yerdir. Ülkemizi parçalamaya kararlı emperyalist güçlere karşı bütün ulusu kaplayan azim ve iradenin top yekün birlikteliğe dönüştürülerek direngi noktası olmasını sağlayan ilk meclis gelecekte kurulacak olan cumhuriyetimizin de müjdecisi oluyordu.Atatürk, çocuklara duyduğu sarsılmaz güveninin ve büyük sevgisinin bir ifadesi olarak 23 Nisan 1929 tarihinde bu özel günün çocuklara bayram olarak armağan edilmesini sağlamıştır.Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğimiz olmaları nedeni ile ulusal bayramlarımız tam bağımsızlık,ünter devlet yapısı, çağdaş hukuk devleti, aklın ve bilimin egemen olduğu cumhuriyet aydınlanması gibi kavramların yinelendiği özümsendiği, pekiştirildiği önemli günlerdir. Günümüzde ise tüm yurttaşlarımızda bu kavramlar adeta zihinlerden silinmekte ulusal bir bilinç körlüğüne yol açılmaya çalışılmaktadır. Son yıllarda siyasi iktidarın ulusal bayramlara bakış açısı ve kutlanılmasındaki yöntemler gelinen noktadaki en önemli ipuçlarıdır. Bunu aşabilmenin bir tek yolu vardır. Her zamankinden daha fazla Atatürk devrimlerine, tam bağımsızlığa, cumhuriyete ve onun kazanımlarına inanan tüm yurttaşlarımızın ana gaye bu olmak üzere daha coşkulu ve kararlılıkla omuz omuza bir araya gelmeleridir” dedi. (Barış Doğan)