Zonguldak’ta sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış sebebiyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Alt yapının tıkandığı yerlerde ise yollar su birikintisi ile oluştu.

Zonguldak kent merkezinde sabah saatlerinde şiddetli yağmur etkili oldu. Kent meydanındaki bazı iş yerlerini su bastı. Yollar çamur ile kaplandı. Yayla Mahallesi’ndeki Zonguldak-Kilimli yolunu ise su bastı. Alt yapı tıkandı. Araç sürücüleri su basan yolda zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşların araçları arıza yaptı.

Aracıyla sudan geçmeye çalışan Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu’nun aracı arıza yaptı. Alt yapıya önem verilmediğini söyleyen Hacıabdurrahmanoğlu, “Bu gün 27 Temmuz 2013, ülkemiz dünya ülkeleriyle, teknolojiyle ekonomide bir yere geldik. Alt yapıda sınıfta kaldık. Bu Zonguldak’ın kaderidir. Arabam bu gün suyun altında kaldı. Stadyumun üstündeki yolda yaşanan su baskını sebebiyle mağdur olduk. Alt yapıya önem vermeyen belediye başkanlarıma bu konuda taleplerimiz olsun. Burasının çözümü için biraz daha gayretli olmalarını istiyoruz. Herkes işinden gücünden oldu. Biz de işimizden olduk. İnşallah doğal afetlerde bir şey yaşamayız. Yardım istedik ama aracımız arızalandı” diye konuştu.

Zonguldak Belediyesi ekipleri, bölgeye gelerek rögar kapaklarını açtı. Ekiplerin çalışması ile yoldaki su boşaltıldı.

KUYUMCULAR ÇARŞISI SULAR ALTINDA KALDI

Zonguldak Belediyesi’nin asfaltlama çalışmaları nedeniyle rögar kapaklarını kapatmasının da etkisiyle aşırı sağanak yağış nedeniyle Uzunmehmet Caddesi ve kuyumcular çarşısında ki dükkanlar sular altında kalırken esnaf ise çaresiz kaldı. Bir anda dükkanlarının sular altında kalmasına engel olamayan esnaf kendi imkanlarıyla su tahliye çalışmaları yaparak dükkanlarını selden kurtarmaya çalıştı.

“RÖGAR KAPATILDI DÜKKANLARIMIZI SU BASTI”

Çarşı esnafı Zonguldak Belediyesi tarafından devam edilen asfalt dökme ve doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları nedeniyle zaten sıkıntıda olduklarını belirttiler. Esnaflar, dükkanlarının su altında kalmasına neden olarak asfalt dökme çalışmaları nedeniyle kapatılan rögar kapaklarını gösterdi.

Rögar kapaklarını kendi imkanlarıyla açarak dükkanlarının daha fazla su altında kalmasını önlediklerini belirten esnaf, cadde üzerindeki çalışmaların bir an önce tamamlanmasını isteyerek “Artık yeter “ dedi.

Yoğun sağanak yağış nedeniyle sular altında kalan Uzunmehmet Caddesi’nde ise belediye ekiplerinin asfalt dökme çalışmalarına devam ettiği görüldü.(İHA)