Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Üreticileri yönetim Kurulu Başkanı Osman Bayraklı, "İl Genel Meclisinin aldığı doğru olmayan kararlar biz kanatlı hayvan üreticilerini bitirdi. ” dedi.
Yönetim kurulu adına konuşan Osman Bayraklı yaptığı açıklamada, ”Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği’ne kayıtlı olarak toplam 320 adet tavuk çiftliği bulunmaktadır. Üreticilerimiz ilimizde 38 milyon tavuk üretmektedir. İlimiz Türkiye’nin beyaz eti üretiminde yüzde 18’ini karşılamaktadır. Göç vermeyi durdurmak için üreticilerimizin tarıma teşvik edip, çiftlikleri kurdurmalarında yardımcı olduk. Yaklaşık 10 bin kardeşimiz geçimini tavukçulukla sağlamaktadır. 03.09.2013 tarihi itibariyle İl Özel İdaresi’nin aldığı kararla köy yerleşim alanlarında bulunan ve devlet kontrolünde çalışan 93 adet tavuk çiftliği tamamen mühürlenip kapatılmıştır. Civciv gelmesin diye çalıştıkları entegre tesislere de yazı yazılmış üreticilerimiz mağdur edilmiştir.” dedi.

İŞYERİ AÇMA RUHSATLARIMIZ VERİLSİN
Bayraklı açıklamasını, “Üreticilerimizin Ziraat Bankası’na, kömürcüye, makine ekipmancıya, yüklemeciye, işçiye, maliyeye, Sosyal Sigortalar Kurumuna ve esnaflara borçları birikmiştir. Bizler fazla bir şey istemiyoruz iş yeri açma ve çalımsa ruhsatı istiyoruz. Ama çözüm yok. Bir aya yakın kurmuş olduğumuz komisyonla gitmediğimiz yer kalmadı. Üreticilerimizin dayanma gücü kalmamıştır. Çözüm olarak mühürlerin kalkmasını, entegrelere yazılan yazıların geri çekilip civciv gelmesi ile ilgili yasağın kaldırılmasını, Köy İhtiyar Heyeti’nin 3194 sayılı İmar Kanunun 27.maddesince Muhtarlığın imzalamış olduğu evrakla imardan af yazısının üreticilere verilmesini istiyoruz." diyerek bitirdi. (İHA)