Ereğli ilçesinde yaşayan Veli Yağız, 11 yaşındaki kızına yanlış teşhis koyup 2 yıl boyunca yanlış tedavi uyguladığını iddia ettiği doktordan davacı oldu. 2 yıl boyunca sedef hastası olduğunu düşünerek yaşayan 11 yaşındaki Neşe Yağız ise, psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "O doktor benim hemşirelik hayallerimi yıktı" dedi.

Kdz. Ereğli'de yaşayan Veli ve Necla Yağız çifti, 11 yaşındaki kızları Neşe Yağız'ın vücudunda kaşıntılar ve yaralar oluşması üzerine ilçedeki özel bir hastaneye gitti. Cildiye uzmanı Dr. Ü.G.K., yaptığı ilk muayenede Neşe'ye 'sedef' hastalığı tanısı koyarak çeşitli ilaçlar yazıp tedaviye başladı. İlkokul öğrencisi Neşe, 2 yıl boyunca süren tedavi sırasında şifa bulamadı ve vücudunda yaralar oluşmaya başladı. Aile, kızları Neşe'yi iyileşmemesi üzerine komşularının tavsiyesi ile Ankara Sincan Nafiz Körtez Devlet Hastanesi'nde görevli cildiye uzmanı Dr. Hakan Bulak'a götürdü. Dr. Bulak, yaptığı muayene ve tetkikler sonrası aileye kızlarının sedef hastası olmadığını, doğuştan gelen genetik bir rahatsızlığı bulunduğunu belirterek nemlendirici krem yazdı. Dr. Bulak'ın yazdığı nemlendirici kullanan Neşe'nin vücudundaki kaşıntılar ve yaralar yaklaşık iki hafta sonra iyileşti. Veli ve Necla Yağız çifti ise kızlarına iki yıl boyunca yanlış tedavi uyguladığı iddiası ile Kdz. EreğliCumhuriyet Başsavcılığına giderek cildiye uzmanı Dr. Ü.G.K. ve çalıştığı hastane yönetiminden şikayetçi oldu. Cildiye uzmanı Dr. Ü.G.K. de dava nedeniyle vaktinin boşa harcandığını ve psikolojisinin bozulduğunu iddia ederek baba Veli Yağız'dan şikayetçi oldu.

Baba Veli Yağız kızı Neşe'ye yanlış teşhis koyduğunu düşündüğü doktorun cezalandırılmasını istediğini söyledi. Savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardındanAnkara'ya çağırıldıklarını ve Adli Tıp Kurumu uzmanlarının raporları inceleyip şikayetçi oldukları Dr. Ü.G.K. ile ilgili olumlu rapor verdiğini belirten Veli Yağız, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporu kabul etmediğini dile getirdi.

"KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Kızına sedef hastalığı teşhisi konulduktan sonra zor günler geçirdiklerini belirten anne Necla Yağız ise, "Kızım iki sene boyunca yıprandı. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Arkadaş çevrelerinden uzaklaştı. Evde bize karşı tavırları değişti. Doktor hanım kızıma, 'Sen bu sedefle ömür boyu yaşayacaksın' dedi. Bunu söyledikten sonra benim çocuğum zaten dünyadan koptu. Sedefin ne olduğunu bilmiyordu ki kızım. Vücudundaki yaraların artacağını, istediği kıyafetleri giyemeyeceğini ve arkadaşları tarafından dışlanacağını düşündü" dedi.

Komşularının tavsiyesi üzerine gittikleri Ankara Sincan Nafiz Körtez Devlet Hastanesi'nde görevli cildiye uzmanı Dr. Hakan Bulak Neşe'nin sedef hastası olmadığını söylediğinde çok mutlu olduklarını ifade eden Necla Yağız, BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan'a seslenerek,"Sayın Başbakan, 'Üç tane çocuk doğurun' diyor. Ben ikincisine sahip çıkamıyorum. Ben Sayın Başbakandan yardım bekliyorum" dedi. Yağız ayrıca, açtıkları davadan dolayı hiçbir şekilde maddi bir beklenti içerisinde olmadıklarını, sadece adaletin yerini bulmasını istediklerini belirtti.

"O DOKTOR YÜZÜNDEN BENİM HAYATIM MAHVOLDU"

Doktorun kendisine koyduğu yanlış teşhis yüzünden psikolojisinin bozulduğunu ve hemşire olma hayallerinin yıkıldığını dile getiren 11 yaşındaki İlköğretim Okulu öğrencisi Neşe Yağız, adaletin yerini bulmasını istedi. Gözyaşları içerisinde durumunu anlatan Neşe, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Benim hayatım yıkıldı. Sadece bir şey söylemek istiyorum; bir hemşirelik hayalim vardı, bu yaşadığım olay sayesinde o da gitti. Şimdi artık avukat ya da savcı olup suçluların cezalandırılmasını, tutuklanmasını sağlamak istiyorum. O doktor yüzünden benim hayatım mahvoldu. İbretlik olsun bu olay sadece Türkiye'ye. Başbakanımız Erdoğan'dan rica ediyorum; duysun sesimi. Yanlış yanlış şeyler yazıp benim psikolojimi bozan bu kadın yüzünden benim hayalim yıkıldı. Benim en sevdiğim mesleğim elimden kayıp gitti. Sadece bir şey istiyorum; lütfen adalet yerini bulsun. Başbakan Erdoğan'dan sadece bunu istiyorum."

DOKTOR KARŞI DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Cildiye uzmanı Dr. Ü.G.K. ise hatalı bir teşhis koyup yanlış tedavi uygulamadığını belirterek, "Ben çocuğun durumu değerlendirip sedef hastalığı demişim, bir de krem vermişim. Ağızdan herhangi bir ilaç vermemişim. Nemlendirici, normal egzamada dahi verilebilecek bir krem vermişim. Bir yan etkisi falan da olmamış çocukta. Bunlar Ankara'da başka bir doktora gidiyorlar ve kızlarının sedef olmadığını söylüyor. O da bir krem veriyor ve muhtemelen benim verdiğim krem ile aynı etkiye sahip bir krem. Ben bilmiyorum ne yapmaya çalışıyorlar ama durum bu şekilde" dedi.

Dr. Ü.G.K., kendisinin yüzde yüz haklı olduğunu, karşı tarafından yaptığı şikayetin neticelenmesinin ardından dava açacağını belirtti.