Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve bölge şube başkanları ile birlikte Yatağan Termik Santrali önünde özelleştirmeye karşı direnişte olan işçileri ziyaret ettiğini bildiren açıklamada ziyarete GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam’ın katıldığı bilgisi de verildi.

 

“HERKESİN MADEN OCAĞINI GÖRMESİ LAZIM”

Muğla’daki termik santraller ile maden ocaklarının özelleştirilmesine karşı eylem başlatan işçilere itaben bir konuşma yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay “Zonguldak denilince akla nasıl kömür geliyorsa, bu bölge de Yatağan Termik Santrali ile anılmaktadır. Genel Başkanlık görevine başladığım ilk gün Zonguldak’ta ki madenci işçi arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Hep birlikte madene indik ve orada ki şartları bir kez daha gördük. Bu ülkede sendikacılık yapanların, siyaset yapanların bir kez madene inip işçimizin hangi şartlarda çalıştığını ve o alın terinin, emeğin hakkını nasıl verdiklerini görmelerini istedik.”dedi.

 

“Direnen işçilerin yanındayız”

Atalay sözlerini, “Hiç madene inmeden, gelip Yatağan’ı görmeden, özelleştirme hakkında konuşur, bu kuruluşları satmaya, birilerine pazarlamaya kalkışırlarsa bu yükün altında kalacaklarını ve bu günahın hesabını kulun da Allah’ın da soracağını söyledik. 7-8 yıl önce bu bölge insanımız adeta zehir kusuyordu, bunun bedelini çoluğu ile çocuğu ile ödediler. Bugün bu kuruluşlarımızın arıtma sistemi, baca sistemi geliştirildi, kar eden kurum haline getirildi. Şimdi gelin buraları birilerine verelim diyorlar. Sizler bu özelleştirmeye karşı mücadelenizi devam ettiriyorsunuz, TÜRK-İŞ olarak bu mücadelede maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” diyerek bitirdi. Atalay, GMİS Genel Başkanı Alabaş, Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile diğer sendikaların yöneticileri direniş çadırını da ziyaret ederek işçilerle sohbet etti ve ardından çeşitli ziyaretlerde bulundu.