Kentsel dönüşüm kapsamında Zonguldak merkezde 7 binanın yıkımı için start verildi. AKP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli’nin şirketi Tilla İnşaat tarafından Gazipaşa Caddesi üzerinde devam eden yıkım tüm hızıyla sürüyor. Yıkım sırasında alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekiyor.

 

Zonguldak’ta kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkım işlemi yapan firmalardan biri olan Tilla İnşaatın Zonguldak Koordinatörlüğünü yapan Serkan Serdar, tüm amaçlarının kimsenin burnu bile kanamadan çalışmak olduğunu söyledi.

 

Serdar, Zonguldak’ta ki kentsel dönüşüm çalışmalarının bundan sonra hız kazanacağını belirterek, “Şuanda ilk binamızın yıkım çalışmalarına başladık. Valilik’in karşısında yıkımına başladığımız binayı 20 günde yıkıp olduğu bölgeyi temizleyip sahiplerine teslim edeceğiz. Bunun dışında anlaşmasını yaptığımız 4 binanın da yıkım işlemlerine kısa süre içinde başlayacağız” dedi.

“FİRMAMIZ BAKANLIK ONAYLI”

“Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yıkım yapacak olan firmalar bakanlık onayına tabi firmalar. Firmamız Tilla İnşaat’ta bu firmalardan biri. Yıllardır Ankara’da inşaat sektörü üzerine faaliyet gösteriyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile birlikte Zonguldak’ta çalışma yapmaya, faaliyet göstermeye başladık. Yaklaşık 2 yıldır kentsel dönüşüm sonucu yıkım işlemi yapılacak olan binaların yıkımını yapıyoruz. Aldığımız işe her şey dahil alıyoruz. Planı, projesi, iş güvenliği olmak üzere tüm her şey bizim firmamız tarafından sağlanıyor” dedi. Yıldırım YILMAZ