İşçi Partili bir grup gençle Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürk Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, Soğuksu Caddesi’nde yeni kurulan Ziraat Bankası tabelasına 'TC' ibaresi yapıştırdı. Yaklaşık 10 kişilik grubun katıldığı eylem, İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş’ın yaptığı basın açıklamasının ardından gerçekleşti. “7 düveli denize dökerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinde, kamu kuruluşlarında TC ibaresi olmayacak da ne olacak?” diyen Uslubaş, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“TC ibaresi devletimizin adıdır. Türk milletidir. TC vatanseverliktir. TC bağımsızlıktır. TC laikliktir. TC birliktir, özgürlüktür, onurlu, başı dik bir ülkede yaşamaktadır.” dedi.

“CUMHURİYETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Uslubaş açıklamasını, “Arabalarda asılı olan Atatürk resimlerine ceza kesilen bir dönemde, iktidar artık son kozlarını oynamaktadır. Değerli yurttaşlarımız, TC’yi kaldırmaya çalışmak aynı zamanda Türk milletini kaldırmaya çalışmaktadır, vatanseverliği kaldırmaya çalışmaktadır. Bizler buradan ilan ediyoruz, cumhuriyet yıkıcılarını yıkmaya, cumhuriyetimizi yeniden inşa etmeye söz veriyoruz" diyerek bitirdi. (İHA)