Zonguldaklı balıkçılar gerekli evraklarının hazır olmasına rağmen sıkı denetimler sebebiyle psikolojik sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Evraklarında ve teknelerinde eksiklik olmamasına rağmen sıkı denetim sorunu yaşadıklarını belirten Selahattin Emen, ”Yaz geldi deniz mevsimi, kimse denize çıkmıyor denizde bir tane sandal bulamasınız, neden? Sahil güvenlikten çekiniyoruz. Bu işin bu kadar sıkıntılı olmasının nedenini anlayamıyoruz bu duruma bir anlam veremedik, bütün arkadaşlar bu durum nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Sahil güvenliğin biraz esnek davranması gerekiyor, sahil güvenlik bizleri denize çıkartmamak ile ne elde ediyor onu anlamıyorum. Vergimizi veriyoruz, paramızı veriyoruz denize açılamıyoruz, kayık burada, tekne burada, deniz burada ama denize açılamıyoruz, buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yaz geldi, bitiyor hala karadayız, belgemiz var denize açılamıyoruz” şeklinde konuşarak sıkıntılarını dile getirdi.
Karadeniz’in diğer bölgelerinde sahil güvenlik baskısının olmadığını dile getiren Zonguldaklı balıkçılar diğer bölgelerinde balıkçılık yapan arkadaşlarımız böyle bir sorun yaşamadığını bu sıkıntının sadece Zonguldak ta yaşandığını ifade ettiler.(İHA)