Zonguldak merkez mahalle muhtarları Karabük Belediyesi tarafından yapılan yatırımları gezdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve yönetimi ile Zonguldak merkez mahalle muhtarları Karabük’e gelerek Karabük Belediyesi tarafından yapılan yatırımları gezdi. Karabük Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal eşliğinde belediye tarafından yapılan sosyal yaşam merkezleri, yürüyen merdivenler, asansör kule ve Halim deresi gibi yatırımları inceleyen muhtarlar yapılan yatırmalara hayran kaldı. Saat kulesinde Belediye Başkanı Rafet Vergili ile sohbet eden muhtarlar, yapılan yatırımlardan dolayı başkan Vergili’yi kutladılar. Başkan Vergili, muhtarların tapu sorunu yönündeki sorulara, “40 yıldır tapusu verilmeyenler var, ben onları vereceğim. Biri bana tepki gösterecek diye böyle belediye başkanlığı olmaz. Belediye ile ilgili bir şeyler yapılması gerektiği zaman tepki gösterilecek diye bir olay olmaz. Biz bir iş yaptığımız zaman bir kişi kullanmayacak, bunu herkes faydalanacak. Hazine yerlerine bizim müdahale etme hakkımız yok, bunlara valilik müdahale edecek. Bunlar o kadar zor bir iş değil. Ben 400-500 bina yıktım, çoğunu kamulaştırıp yıktım. Karabük’te bizim yaptığımız üstteki yatırımları görüyorsunuz. Bizim şehir şebekenin yüzde 75’i değiştirildi, bizim Karabük’te 6 saati geçen su kesintisi olmadı. Biz Türkiye’nin en mükemmel arıtmasını yaptırdık. Bizim çeşmelerimizden akan suyumuz kapalı sulardan da temizdir. Şişe suyunun hiçbir yerde alınmasına gerek yok. Biz 4 yılda yüzde 85 doğalgaza ulaştık. Hedefimiz Eylül Ekim aylarında yüzde 95, bu oranı Türkiye’de yakalayan hiçbir vilayet yoktur” dedi.
Muhtarlara Zonguldak’ta evlerden akan suyun fiyatını soran Başkan Vergili, “Biz suyu şuanda 1.74 liraya veriyoruz, benim yapmış olduğum iş, bir vatandaşın cebinde ayda 20-30 lira para kalıyor. Bizim yaptığımız hesaplara göre Karabük’te bir vatandaşın cebinde bin 500-2 bin TL para kalıyor. Bu da şehirde refah payını yükseltmiş oluyor. Türkiye’de en ucuz suyu veriyoruz. Görev geldiğimizde suyun fiyatı 2.30’du, biz indirim yaptık” diye konuştu.
“ZONGULDAK KADAR BİR ALANI ASFALTLADIK”
Asfalt çalışmaları hakkında da muhtarlara bilgi veren Başkan Vergili, şunları söyledi:
“Zonguldak kadar bir alanı asfaltladık, bizim alanımız Zonguldak’tan geniş. Hangi fırına hangi pastaneye giderseniz gidin hiç birinde kural ihlali yoktur, hepsi temizdir. Biz bugüne kadar para cezası kesmedik. Her ay rutin olarak denetleniyor. Komisyon var onlar denetliyor, zabıtanın işi değil bu. Burada önemli olan ceza kesmek değil, milletin temiz mal kullanmasını sağlamak. Biz şuana kadar 4-5 tane kapatma cezası verdik, bir tane zabıta cezası kesmedik. Biz bütün programlarımızı muhtarlarla yapıyoruz.”
Zonguldak’ta iyi bir adayın bulunması gerektiğini belirten Vergili, “İyi bir aday bulmanız gerekiyor, sağcısının solcusunun kabul edeceği bir aday olması gerekiyor. Bu adayı bulacağız. Öyle bir aday bulacağız ki herkes kabullenecek. Zonguldak son 4 yıldır çok ihmal edildi, bizden büyük avantajları var” dedi.
“CHP’Lİ VE AK PARTİ’Lİ ARKADAŞLAR DERSLERİNE İYİ ÇALIŞSIN”
Seçimlerde Zonguldak’ta çok iddialı olacaklarını belirten Vergili, Zonguldak’ta seçimlerin eskisi gibi geçmeyeceğini söyledi. CHP’li ve AK Partili’lerin derslerine iyi çalışmasını söyleyen Vergili, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Başkan olmadan önce 5 tane proje hazırladık, herkes ‘Yıldızları gökten indiriyor, bunların hiç birisini yapamaz’ dedi. 5 tanesi yaptığımız işlerin yanında hikaye kaldı. Zonguldak’la ilgili çok ciddi profesyonel projeler hazırlatacağız. Elimiz boş gelmeyeceğiz, Zonguldak’ta neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Zonguldak Batı Karadeniz’in en gözde vilayetlerinden birisi olacak, eskiden öyleydi ama kan kaybetti. Bizim ilk önce Zonguldak’a kentsel dönüşüm mimarlarımız gelecek, onlar etütlerini yapacak. CHP’li, AK Partili arkadaşlar derslerine iyi çalışsınlar, eskisi gibi olmayacak, bunun içinden çıkamayacaklar. Çok güzel projeler çizilecek. Bir yılda bir vatandaşın cebinde bin 500-2 bin TL kalacak şekilde yaşam kolaylığı sağlıyoruz, suyuyla, doğalgazıyla, yürümesiyle, ulaşımıyla aynısı Zonguldak’ta bu imkanları sağlayacak şekilde geliştirecek kendisini. Zonguldak’ta ilk önce insanların refah düzeyi yükseltilecek. Zonguldak’ta bir evde kullanılacak deterjan masrafıyla burada kullanılan deterjan masrafı yarı yarıyadır.” Personel kullanımı ve bütçe kullanımının çok önemli olduğunu kaydeden Vergili, sözlerini şöyle tamamladı:
“İşçi psikolojisini iyi kullandığın zaman çok faydalı olur. Bu bölgede, Bolu, Düzce, Çankırı ve Zonguldak bunların hepsini topla bizim yapmış olduğumuz yatırım miktarına, atmış olduğumuz asfalt miktarına yetişebiliyorsa o zaman ‘iktidar partisiyle muhalefet partisi değişiyormuş’ diyeceğiz. Ben Zonguldak’taki belediye başkanı arkadaşlarıma bir şey söylemiyorum. Onların gelmiş oldukları yer belli, çok da samimi arkadaşım. Personel kullanma, insan kullanma, bütçe kullanma bunlar çok farklı bir olay. Bütçeyi çok iyi idare etmeniz lazım. Bizim bir lira sıkıntımız yok.”
MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay da, “Bu sefer sıra bizde biz denenmedik, bu arzu bizim içimizde var. Başkanımız ‘Biz göreve geldiğimizde hiçbir daire müdürünün yeri değişmedi’ dedi bu çok önemli. Biz MHP olarak gerçekten Allah korkusu taşıyan insanlarız. İnşallah bu dönem Karabük, Bartın ve Kastamonu Belediyesinin yaptığı hizmetleri referans göstererek Zonguldak Belediyesi’ni almak istiyoruz. Biz Zonguldak’ta doğduk Zonguldak’ta öleceğiz. Ben zaten hizmet edemeyecek, parti ayrımı gözetecek bir belediye başkan adayına kefil olamam. Biz gerçekten Zonguldak’a hizmet edecek aday bulacağız” dedi.(İHA)