Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav’ı ziyaret etti.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ve üyelerini ziyaret ederek, hem basın bayramını kutladı hem de gazetecilerin hayvan haklarına duyarlılığı çerçevesinde tüm gazeteciler adına şilt takdim etti.

Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin, “Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanımızı, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği yönetim kurulu olarak ziyarete geldik. Hem günün anlam ve önemi konusuna değinmek için hem de bütün gazetecilere gönül borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda eğer dernek olarak bir başarıya ulaştıysak bunun yüzde 50’sinde bizim emeğimiz olduğunu, yüzde 50’sinde de basının gücü sayesinde olduğunu düşünüyoruz. Yerel basına her zaman ihtiyacımız var. Çalışmalarımızı duyurmak, kamuoyu oluşturmak ve insanlar arasında hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusu noktasında bir farkındalık yapmak adına ben buradan bütün gazetecilerin basın bayramını kutluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum ve iyi ki varsınız diyorum. Tüm dernek üyesi gazetecilerin nezdinde de dernek başkanımıza, derneğimiz adına şilt takdim ediyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav ise “Öncelikle başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Gazeteci arkadaşların hayvan haklarına duyarlılığı nedeniyle teşekküre gelmişler. Zonguldak’ta bin küsur tane dernek var. Bunların yüzde 140-150 tanesi faal. Bu faal olanların içerisinde de en faallerinden bir tanesisiniz. Hayvan haklarını belki de Türkiye genelinde ön plana çıkartan illerimiz arasındasınız. Zonguldak’ta bazı şeyler kötü anılır ama hayvan hakları anlamında sizlerin sayesinde iyi anılıyor. Sizlerin bu yaklaşımınız sayesinde gazeteci arkadaşlarımız da ilgi gösteriyor. Bu ortaklaşa bir çalışmayla da böyle güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu. (haber merkezi)