Zonguldak Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyeleri, geçtiğimiz hafta Soğuksu Pazaryeri çatısının çökmesiyle ilgili basın açıklaması yaparak, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yüklendi.
Pazaryeri çatısının çökmesi olayında bir süre sessiz kalmayı yeğlediklerini dile getiren AKP’liler, olayın sorumlularının ipe sapa gelmez açıklamalar yaptıklarını vurgulayarak, halkı bilinçlendirmeye karar verdiklerini ifade ettiler.
AKP Belediye Meclis Grubu’nun yaptığı açıklama ise şöyle;
“ESNAFIN FACİADAN BİR GÜN ÖNCE YAPTIĞI UYARIYI DİNLEDİ Mİ?”“Bir haftalık kar yağışı sonrası yaptığımız değerlendirmede pazaryerindeki vatandaşlarımızın yaralanması ve iki vatandaşımızın ölümü üzerine sesiz kalmayı yeğledik. Ortaya çıkan tablo sorumluların ve işini yapması gerekenlerin pişkince ortaya çıkıp ipe sapa gelmez açıklamalar yapması üzerine grubumuz olarak sorumluluk bilinci içinde olan biteni halkımızla paylaşmaya karar verdik. Aslında çok fazla söyleyecek de bir şey yok. Yani Belediye yönetimi acizliğine, beceriksizliğine, iş bilmezliğine ortaya koyduğu rezalet ve facia ile bir yenisini eklemiştir. Sayın Belediye Başkanı çalıştığını söylüyor. Burada kendisine soruyoruz; Kaç tane araçla karla mücadele ettiğini biliyor mu? Vatandaşı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik ediyor, halk otobüslerinin çalışıp çalışmadığını biliyor mu? Pazaryerindeki esnafın faciadan bir gün önce yaptığı uyarıyı dinledi mi, dinlemedi mi? Konuyla alakalı teknik başkan yardımcısının bir görüşü var mı, yok mu? Sayın Belediye Başkanı, kriz masasından bahsediyor. Belediyede böyle bir masa kuruldu mu, kurulmadı mı? Mesela kriz masasının pazaryeri ile alakalı esnafın uyarısı üzerine bir raporu var mı, yok mu? Sayın Belediye Başkanı Fen İşleri’nde çalışan arkadaşlarla basına bir poz vermiş Sn Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz bu işin neresinde? Şehrin en gözde yeri olan Gazipaşa Caddesi ve Soğuksu semtinde bulunan Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımlarda kaç tane karla mücadele ile alakalı personel vardı biliyor mu, bilmiyor mu? Sayın Belediye Başkanı’nı buradaki değerlendirmeler çerçevesinde 23 Nisan çocuklarının yaptığı ‘sembolik belediye başkanlığı’ndan vazgeçip sorumluluk bilinci içinde Belediye Başkanlığı görevini yapmaya Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu olarak davet ediyoruz.”
Sena AYÇİÇEK