Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve karlı hava, hayatı olumsuz yönde etkilediği gibi futbola da damgasını vurdu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yurt genelinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 2, 6, 8, 11, 12 ve 13’üncü Gruplarında bugün ve yarın oynanacak 13’üncü hafta müsabakalarını ileri bir tarihe erteledi.
Geçtiğimiz hafta sonu Zonguldak’ta etkisini gösteren yoğun kar yağışı, bu kez yurt genelindeki amatör maçları sekteye uğrattı. TFF Amatör İşler Kurulu, temsilcilerimiz Zonguldak Kömürspor ile Kozluspor’un da mücadele ettiği BAL 13’üncü Grup başta olmak üzere, 6 gruptaki maçların ertelendiğini duyurdu.
TEMSİLCİLERİMİZE 2’NCİ ERTELEME ŞOKU!Grupta geçtiğimiz hafta sonu Zonguldak Kömürspor ile Kozluspor arasında oynanması gereken, ancak Zonguldak ve çevre illerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle oynanamayan Zonguldak derbisi, TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenmişti. Bu erteleme maçının tarihi ile ilgili Federasyon’dan henüz resmi bir açıklama getirilmeden, bugün İstanbul Sultangazispor-Zonguldak Kömürspor, yarın da Kozluspor-İstanbul Beylikdüzüspor maçları, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.
ÇARŞAMBA OYNANABİLİR!Batı Karadeniz’de yağan kar, geçtiğimiz hafta oynanması gereken Zonguldak Kömürspor ile Kozluspor maçıyla birlikte Bartınspor-Belediye Safranboluspor ve Tosya Belediyespor-Bolu Geredespor maçlarının ertelenmesine yol açmıştı. Bu maçların tarihiyle ilgili belirsizlik hakimken, dün tüm yurtta etkisini gösteren kar yağışı, bu kez 13’üncü Grup’taki 13’üncü haftadanın tüm maçlarının ertelenmesine yol açtı. Sıkışan bu maç programına karşın Federasyon, acilen geçtiğimiz hafta sonu oynanması gereken maçları önümüzdeki hafta içi oynatmayı düşünüyor. Bu nedenle ertelenen Zonguldak Kömürspor-Kozluspor derbisi, 1 Şubat Çarşamba günü oynanabilir.
Eren ARSLANYILMAZ