HALİL POSBIYIK DAVETİ!

Halil Posbıyık kendine has bir çizgisi olan siyaset adamıdır. Kendisini Anavatan Partisi’nde politika yaptığı dönemden tanırım. Pazar akşamı Beşiktaş maçını izliyorum, bir telefon geldi. Genellikle bende kayıtlı olmayan numaraları açmazdım ancak bu defa açtım karşımda Halil Posbıyık.
“Muzaffer biz eski dostuz, tabi sen MHP’lisin ya, beni hiç hesaba katmıyorsun. Yarın 13.00’te ilçe binasında adaylığımı açıklayacağım, gelebilir misin?” dedi.

Ben de “Başkanım ne demek, tabii ki gelirim. Beni bir defa araman yeterdi.” dedim.

Dün de sağ olsun Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık “Ereğli’ye gelir misin? Posbıyık açıklamada bulunacak.” daveti yaptı, ben de gelmek isterim, dedim.

Velhasıl, basın toplantısına katıldık.

Halil Posbıyık özellikle altını çizerek, “Ereğli ve Alaplı birlikte düşündüğümüzde bizim oylarımız Zonguldak merkezden de fazla ancak bizim talibimiz birinci sıra değil. Biz haddimizi biliriz. Biz ikiyi istiyoruz. 40 yılı aşkındır, Kemal Anadol sonrasında Sol, Ereğli’de bir vekil bile çıkaramadı.

Vadi Bölgesi, Çaycuma, Devrek, Gökçebey sürekli hak etmediği halde ikinci sırayı alıyor. Bizim partimize katkımız Vadi Bölgesi’nden çok fazla. Biz Ereğli ve Alaplı olarak bu hususu genel başkanımızla ve genel merkez yöneticilerimizle konuştuk, hakkımızı istedik. Bunu isterken de 3-2 AKP lehine olan dengeyi 3-2 CHP lehine çevirme garantisi verdik. CHP ikinci sıraya beni koysun demiyorum. İkinci sıraya Ereğli’den birisini koysun da kim olursa olsun, hakkaniyetli bir liste olsun.” dedi. 

Halil Başkan, konuşmasını bitirdi. Bu arada Zonguldak basınına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Bu arada Şerafettin Turpçu beni gösterdi. Vay Muzaffer de buradaymış, dediğinde ben de kendisine, sen bizi aradın da ne zaman koşmadık Başkanım, dedim.

İkinci sıra konusunda ısrarcı olan Ereğli ve Alaplı teşkilatlarının gerçek gücü bana göre de ancak sandıkta belli olur.

HALİL Posbıyık olmuş ya da Yaşar Balcı olmuş, bence değişmez ancak halkın karşısına çıktığında vitrin isim bana göre Halil Posbıyık olur.

Genel merkez bu gerçeği görür mü?  Bilemem.

Görmesinde fayda var.