Ak Parti 80 ilimize hizmet getirmişse ve sadece bir ile hizmet getirmemiş ise bunda en büyük eksiklik partinin İl Başkanı ve İl Yönetimindedi

Şöyle ki; partinin İl Başkanı, Genel Başkan’ın Zonguldak şubesidir. İktidar partisinin, Vali’den bile önde gelen ismidir.

Neden mi? Vali devletin Vali’sidir. İl Başkanı siyasetin temsilcisidir. Hesap sorulacaksa Vali’ye değil, İl Başkanı ve Yönetimine sorulur. Bedeli politikacı öder. 

12 yıldır önce Merkez İlçe Başkanlığı ardından da il başkanlığı yapan Hamdi Uçar 12 yılın hesabını vermelidir.

Hesap yeri partinin kongresidir. Küçük işlerle uğraşırken halkı unutan Ak Parti İl Başkanı ve Yönetimi bana göre halkın partiye yaklaşmasının önünde en büyük tıkaçtır.

Yerel seçimlerde Ali Bektaş aday yapılırken İl Başkanı ve İl Yönetimi ne gibi cinlik düşünmüşlerdi, halk biliyor. Bu sebeple Ali Bektaş ve Hamdi Uçar yönetimi mahalli seçimlerin altında kaldılar. Seçimi kaybettiler.

Ak Parti Kurucu Genel Başkanı ve şu an Cumhurbaşkanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan seçim kaybeden bir başkan ve yönetimini partide tutmayacaktır.

Ali Bektaş Belediye Başkanı, Hamdi UÇAR Milletvekili projesi bence suya düşmüştür. Ak Parti içindeki dostlarımız artık “yeter” diyorlar.

Zonguldak Ak Parti yönetimi heyecanını kaybetmiş bir başkan ve yönetimle 2015 Genel Seçimleri’ne girerse Ak Parti bana göre oy kaybeder.

Ak Parti İl Başkanlığı’na Ali Bektaş’ı getirme gayretleri aslında nafile bir çabadır.

Yine bana göre; Köşk kimi İl Başkanı yapacak? Yönetimi kimlerden kuracak? Bu konularda kesinlikle rantçı isimleri yönetimlere yaklaştırmayacaktır.

Tuncay Karakuş ticaret yapan bir iş adamı, neden Özsüt gibi altın yumurtlayan tavuğu sattı? Neden Hamdi Uçar ile ticari ilişkisini bitirdi? Bunların cevabını acaba Hamdi Uçar biliyor mu?

Doğu Karadenizlilere düşman olan Hamdi Uçar Partisini bence hiç tanımıyor. Hamdi Uçar ile hareket edenlere bir çift lafım var.

Bakınız; Hamdi Uçar kimleri işe aldırmış, kimleri bürokraside üst kademelere getirmiş?

Ak Parti’de bundan sonra göreve gelecek yönetimleri ve başkanları, Genel Seçim’de özellikle köy ve büyük mahallelerde tehlike bekliyor. “Hamdi Uçar gelsin hesap versin.” haykırışı yapacaklardır. “Verdiğiniz sözler nerede kaldı?” diyecekler. Bence adaylar zor durumda kalacaklardır.

Bence Ak Parti Genel Merkezi Hamdi Uçar’ı seçimlerde üçüncü sıraya koysun. Eğer Ak Parti geçmiş dönem oylarını korursa seçilir. Üçüncü sıra en önemli sıradır. Seçilirse güç bendeymiş diyebilir.

Hani 2003 seçimlerinde Özcan ULUPINAR beni üçüncü sıraya neden koymadınız da dördüncü sıraya koydunuz yakınması yapmıştı ya, haklıydı. Çünkü mazbatasız milletvekili unvanını dördüncü sırada almıştı.

Vadi Bölgesi Özcan Ulupınar’ı umut olarak görmüştü. Bence Özcan ULUPINAR yine bir umuttur. Bir dönem daha mecliste olursa Zonguldak sorunlarının çözümüne karşı daha hassas olur. Mücadele eder. Plan ve Bütçe Belirleme Komisyonu’nda bütçe yapılırken Zonguldak’a Gerek Ödeneği alır, yapılamayan hizmetleri bitirme imkanı sağlar. Ak Parti içinde Hamdi Uçar’a yakın isimler her ne kadar Özcan Ulupınar artık milletvekili olamaz, Hamdi Uçar onun yerini dolduracak dese de bence Ulupınar bir dönem daha listenin üst sıralarında olur ve seçilir.

Hamdi Uçar, maçası yerse dördüncü sırayı kabul eder. Sponsorları eski parayla üç beş trilyon harcar seçilmesi için, böylece rant dağıttığı iş adamları diyetlerini öderler. Gücü ne kadarmış görme imkanı buluruz.