7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde Zonguldak’ta siyasi partilerin il başkanları kendi adaylık açıklamalarını yaparken partilerinin birinci parti olacağını ve en az üç milletvekili çıkaracaklarını dile getiriyorlar.

CHP, Zonguldak’ta en fazla mücadelenin yaşandığı parti olarak eğilim yoklaması yapacağından önüne gelen aday adayı oluyor.

Cumhuriyet Halk Partili olup kendinin temsilinde bir sorun olduğunu dile getirip eleştiren CHP tabanı da Harun Akın tanıtım toplantısına katıldı. Bine yakın CHP üyesi ile Alaborina Restoran’da açıklama yapan Harun Akın, adeta gövde gösterisi yaptı.

Zonguldak’ta sevilen, siyasetinde teşkilatı merkeze koyan Harun Akın, her zaman dikenli yollardan geçerek bir yerlere ulaştı. Her zaman dik duruş sergiledi. Hiç taviz vermedi. Halen de Zonguldak Sorunları ve Çözümleri üzerine kafa yoruyor.

Zonguldak sorunlarına, çözüm yollarına hakim bir siyasetçi olarak yeniden güreş minderine eğilim yoklaması ile çıkıyor. Eğilim yoklaması bana göre onun zaferi ile gerçekleşecek. Mutlaka ilk iki arasında yer alacaktır. Anlayacağınız 25’inci Dönem milletvekili olmasına çok az bir süre kalmış bulunuyor.

Ben CHP’li değilim. CHP’yi Zonguldak özelinde yakın takip eden bir basın mensubuyum. Tanımadığım yönetici çok azdır.  

Harun Akın parti tabanına arı kovanı sokarak Zonguldak’ta birinci parti olmanın meşalesini yaktı. Belki üç vekil çıkaracaklar. 10 bin 500 kişinin tamamı olmasa da bana göre 8 bin civarında üye yoklamaya katılacaktır. Buradan şöyle bir mesaj vermekte fayda var. CHP, Zonguldak’tan TBMM’ye üç vekil gönderirse Zonguldak büyük oranda dikkate alınır. CHP Genel Başkanı ve Genel Merkezi Zonguldak Sorunları ve Çözümleri konusunda harekete geçer, iktidar kim olursa olsun büyük çaplı çözümler gerçekleşir.

Bin kişiyi bir salonda toplamak büyük bir risktir çünkü gücün ortaya çıkar. Karşında bir blok oluşur. Hedef olursun. Harun Akın bunları bilen bir siyaset adamı olduğundan birlikte hareket ettiği Şerafettin Turpçu ile salona girerek çok önemli bir mesaj verdi.

Şöyle ki; Harun Akın taraftarları acaba, Turpçu taraftarlı bize oy verir mi, Şerafettin Turpçu ekibi de acaba, Harun Akın taraftarları bize oy verir mi, sorusuna cevap verilmiş oldu.

Her halde artık iki taraf arasında güven sorunu kalmamıştır.  Bir kişi en az üç, en fazla 5 isme oy vereceğine göre mesele nerede?

Harun Akın, bana göre gücünü göstererek şimdiden seçim kampanyasını başlatmış oldu. Zor oyunu bozar misali Harun Akın, çok önemli bir hamle ile çok öne geçti, çok. Hani vatandaş çok eleştiriyordu ya, vatandaş sadece CHP’den ibaret değil ki, artı Harun Akın sadece CHP tabanından oy almıyor ki. Kemal Kılıçdaroğlu yelpazeyi bu kadar açmışken Zonguldak’ta CHP kendi içine kapanırsa iki milletvekili çıkarmak başarı sayılır. Bari paçasından çekmeyin kardeşim.