Hastane otoparkı için taşınması düşünülen Zonguldak Kız Meslek Lisesi, çok kıvrak bir hamle ile koruma kalkanına alındı. 

Eğer başka hamleler gelmezse kentin önemli okullarından biri kurtulmuş olacak. 

Tam bu satırları yazarken karşı hamle geldi. Belediye Başkanı Selim Alan, Anıtlar Kurulu’nun koruma kararına itiraz edeceklerini söyledi. 

Makara başa sardı. 

*

Halbuki otopark için yer var. Yer varken ‘ille de okul yerine otopark kuralım’ deniyorsa, büyük yanlış yapılıyor demektir.

Zaten hastane yeri konusunda hata üstüne hata yapıldı. O kadar alternatif yer arasında en kötü olanı tercih edildi. 

İki arabanın zor geçtiği, TIR’ların geçiş yapmakta zorlandığı ve ikide bir trafiğin kilitlendiği yere, yıllardan beri hastane inşa edilmeye çalışılıyor. 

Bu defa da tam hastane bitecek denirken, enteresan bir şekilde hastanenin unutulan(!) otoparkıyla uğraşıyoruz…

Ne hikaye ama… 

Neymiş, üç yol ağzına, yani Kız Meslek Lisesi’nin bahçesine otopark yapılacakmış.

Hastanenin bu alana yapılması zaten hataydı. Şimdi “Affedersiniz otoparkı unutmuşuz, okulun olduğu yere de bir otopark yapalım” demek, işi daha da karmaşık hale getirmez mi?

Trafik daha çekilmez hale gelmez mi? 

Aslında bunun izahı yok.

“İzahı olmayanın da mizahı olur” diyeceğim; ama söz konusu çocuklarımız olunca konuya ciddiyetle eğilmek gerekiyor.

O yüzden işin izah/mizah kısmına hiç girmiyorum. 

Ben naçizane diyorum ki, gelin hatalar zincirine yeni halkalar eklemeyin!

Unutulan otoparkın cezasını, öğrencilerden ve ailelerinden çıkarmayın! 

Eğer “Okulu başka yere taşıyıp daha modern yapacağız” diyorsanız, aynı yere yapın ki eğitimi ne kadar düşündüğünüzü görelim!

Yok, eğer mesele, hastaneye gelenlerin otopark sorunu yaşamaması ise onun da çözümü var!

ALIN SİZE OTOPARK YERİ!!!

Şöyle ki;

Mesela Acil servis, Başhekimlik ve İntaniye bloklarının üst kısmında çok büyük alan var. Başhekimliğin karşısında personel için halihâzırda küçük bir otopark alanı zaten mevcut. Kentin en güzel manzarasına sahip havadar bir mekân… Ormanı talan etmeden, hatta ormanın içinde gezi yolu, yürüyüş parkuru ve kamelyalar da yaparak otopark meselesi çözülebilir. 

Zonguldak halkının sosyal hayatına renk katacak yürüyüş parkurları, çocuk parkları, kamelyalar arasında otopark sorunu ortadan kaldırılabilir diye düşünüyorum.

Böylece Başhekimliğin üstüne yapılacak otoparka aracını park eden vatandaşlarımız, hem başhekimlikten itibaren hastane kampusuna kolaylıkla girmiş olur hem de Yayla kavşağında herhangi bir trafik karmaşasına yol açmamış olur.  

Soruyorum sizlere ey sağduyu sahibi okurlarım! 

Fena mı olur?