Sanatseverlerin ilgisini çekebileceğini düşündüğüm yazılarımdan birini daha bu hafta tiyatro için yazıyorum.
Benim, bu güzel ama öksüz kentimde Kültür ve Sanat adına, neredeyse abartmıyorum her gün bir faaliyet gerçekleştiriliyor. Sanat öksüzü olmadığımıza seviniyorum gerçekten. Bütün bu faaliyetlerden sanata ilgi duyanlar ve içeriğinden de izlemek için gidenler haberdar oluyor doğal olarak.
Dokusu gereği üretimi çağrıştıran sanat, paylaşım olduğunda anlamlaşıyor. Nitelikli insan olabilmenin basamaklarından biride Kültür Sanat besiniyle ruhumuzu beslemekten geçiyor bir nevi. İnsanoğlunun gelişimine katkı, aynı zamanda gelişmişliğinin göstergesi sanattır diye düşünüyorum. Özgürlüğün en çok anlamlaştığı kulvarlardan en önde geleni sanattır herhalde.   
Sizlere, sanat adına rehber olabileceğini düşündüğüm alternatifleri zaman zaman yazıyorum bu satırlardan BKM bunların başında geliyor.
Benimde bünyesinde bulunmaktan mutluluk duyduğum Belediye Kültür Merkezi,  desteğini sanatseverlerden esirgemeyen Kültür Sanat adına her daim verici bir kurum.
Bu hafta başka bir sanat ışığından “ZST” Zonguldak Sanat Tiyatrosunun kurucularından ve etkinliklerinden söz etmek istiyorum. Hem birbirimizin elinden tutmak hem birbirimize ihtiyacımız varın altını çizmek istedim. Sanattan yoksun kalan toplumların eksiklikleri hiç kuşkusuz tartışma götürmeyecek kadar aşikârdır.
Zonguldak Sanat Tiyatrosu iki yıl önce kurulmuş, kurucularından olan ve aynı zamanda oyun yönetmenliğinin yanı sıra tiyatro oyuncusu olan Erhal Koltuk bu hafta bu satırların konuğu.
Bilgi alışverişi için BKM’de buluştuk Erhal Koltuk ile.  Oyununa odaklanmanın verdiği telaşının arasından aklımıza gelenleri not aldım ve okuyucuya aktarmak için oturdum klavyenin başına. Sizlere telaşlı ve heyecanlı gördüğüm Erhal Hocayı bir anlatayım önce.
1956 yılında Kozlu da doğmuş, lise eğitimi de dâhil Kozlu’da tamamlamış. Lisede felsefe öğretmeninin kendisini yönlendirmesiyle birlikte ilk tiyatro deneyimini yaşamış.1974 yılında Talip Apaydın’ın “Bir yol” adlı oyununda oynadığı öğretmen rolü ile mesleğe adım atmış. Mesleğe adım atmış diyorum zira Erhal Hoca Yabancı Diller Yüksek Okulu mezunu, İngilizce öğretmeni.
TTK Eğitim Müdürlüğünde İngilizce öğretmenliği yaparken, bir diğer görev olarak çırak kursiyerlere sosyal etkinlikler adı altında tiyatro eğitmenliği yapmış, bunun yanı sıra lise ve dengi okullarda da bu görevini sürdürmüş. Mektepli değil alaylı olanlarımızdan…
Folklor Derneklerin de de birçok kez sahneye oyun koymuş ve hem oyuncu hem yönetmen olarak devam etmiş.
Zonguldak Sanat Tiyatrosunun kurucularından olan Erhal Hoca dernek hakkında da bize küçük bilgilerde verdi. 2016 -2017 sezonunu” Ayıp Ettik” adlı oyunla açtıklarını, şu an için 29 kişilik bir kadroya sahip olduklarını ama çoğalmak ve çoğaltmak istediklerini söylüyor. Tiyatroya gönül veren, içinde sanat aşkı olan sanatseverleri” ZST” davet ediyor. Erhal Hoca sahneye hiç çıkmamış ve amatör olan tiyatro severleri bekliyoruz diyor, çünkü onların heyecanı amatörlükleri tarif edilemeyecek kadar değerli, önemli diyor, ilgilenen sanatseverlere duyurulur.
Zonguldak sanat tiyatrosu bu yılın ikinci oyununu 20 Şubat 2017 de saat 20 00 da Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde sergiliyor.
Levent Tülek’in yazdığı” YA SEV YA HAMLET” adlı tek kişilik, iki perdelik oyun, Erhal Hoca farkıyla siz tiyatro severleri bekliyor.  
İki yıllık zaman diliminde birçok oyun sahneye koyan Zonguldak Sanat Tiyatrosu, turnelerle daha çok izleyiciye ulaşmak için yollarda. İlk şehir dışı oyunlarını Çaycuma’da oynayan Dernek, ayrıca bu yıl içinde belirlenen yerlerde oyunlarını sergilemeye devam edecek.
Oyunlarını Zonguldak AKM sahnesinin yanı sıra BKM sahnesinde de seyirciyle buluşturuyorlar.
Sahneye koydukları oyunlardan bazıları;
·         Öp teyzemi
·         Özgürlük oyunu
·         Hem ağlar hem giderim
·         Malın gözü
·         Savaş oyunu
Zonguldak Sanat Tiyatrosuna, tüm ekibe başarılarının devamını diliyor, sanata kattıkları değer için teşekkür ediyoruz.
20 Şubat 2017’ de, saat 20 00’ da, Zonguldak AKM de buluşalım.