Zonguldak’taki yerel Gazetelerin internet sitelerinden son dakika haberleri geçti. Zeki Tosun AKP İl Başkanı. Bir an boşluğa düşmüşüm , kafam allak bullak oldu.İl kongresini ne zaman yaptılar da ben kaçırdım diyerek hafif yollu sitem ettim kendime.

Meğer Davutoğlu, toplam on dört kişi ile başladığı İl başkanlığı adaylığı seçim sürecininin sonunda beş kişiye indirdiği Kozlu eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Başkan Yardımcısı Zeki Tosun, Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner,  Eski İl Başkanı Celil Uzun, Kızılay doktoru Selim Alan’la birebir görüşme yaparak kararını vermiş.

14 Şubat’ta yapılacak kongreye Zeki Tosun‘la tek aday olarak gidilecek.

Şaka bir yana, Bu tosunu doğuran demokrasi bilgilerimi gözden geçirdim. Mevcut bilgilerimle hiçbir ilgi, bağ kuramadım. 

Anlaşılan Davutoğlu;

Zonguldak’ta kendini yönetecek parti  başkanını  yani yerel liderini seçecek üyeleri veye delegeleri çok değerli bulduğundan “ Siz zahmet etmeyin,keyfinize bakın .Sizin yerinize ben her şeyi ayarladım.” deyivermiş.

Hadi, üyeleri adam yerine koymadı. Zaten 13 yıldır koymuyorlar. “Tosun dışındaki diğer aday adaylarına ne demeli. Çok merak ediyorum elenmeleri ile ilgili ne düşünüyorlar, kendilerini ne gibi hissediyorlar?” dediğinizi duyar gibiyim.

Endişelenmenize gerek yok. Panik de yapmayın. Her şey yolunda gidiyor. İleri demokrasi tıkır tıkır işliyor. Bir gün bir yerde mutlaka onlara da bir makam mevki bulunur. İktidarın engin, sınırsız nimetleri tükenmedi ya.

Atanan il başkanı Tosun’a destek mesajları yayınlayarak partilerine bağlıllıklarını açıklarlar.Tosun da birlik beraberlik masalını anlatır, uykuya dalarız . Olur biter.

Bütün bunlara rağmen kongrede Tosun’a başka rakip çıkar mı?

AKP Genel Merkezi’nin tek aday ısrarına rağmen kongrede aday olup seçimi kazanan Zonguldak’ın Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü ile Kilimli İlçe Başkanı İsmail Ofluoğlu’nu görevden alan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) kararını anımsadığımızda biraz sıkar.

Bütün bunlar yaşanırken, gel de bütün eksikliklerine rağmen, kuruculuğunu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Cumhuriyet iradesinin tek temsilcisi CHP’nin sıradan bir üyesi olarak  onur duyma.

Neymiş efendim , 7 Haziran genel seçimlerinde 400 milletvekili ile sivil, özgürlükçü ve katılımcı bir anayasa yaparak ileri demokrasiyi getireceklermiş.

Hadi oradan, “demokrasi amaç değil, araçtır” diyen, diktatör bozuntuları.

Sevsinler sizin ileri demokrasinizi.