Şirket içi yönetimde son derece önemli bir yere sahip olan insan kaynakları departmanı personelin hareketlerini kontrol etmek, mesailerini planlamak, izin süreçlerini yönetmek gibi pek çok işleve sahiptir. Bu işlevler personelin çalışma sürecini verimli hâle getirirken şirketlerin kâr oranını artırmayı sağlamalıdır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber insan kaynakları yönetiminin işlevleri, dijital ortamda etkin bir şekilde yürütülmeye başlanır.

İnsan kaynakları yazılımı pratik kullanım olanağı sunarak hızlı bir iş akışı oluşturulmasına yardımcı olur. Şirket ölçeği ve ihtiyaçlarına uygun bir İK yazılımı seçmek, işlevsel açıdan son derece önemlidir. İnsan kaynakları yönetiminin doğru şekilde planlanması için şirket içi dinamiklere hâkim olunmalıdır.

İnsan kaynakları yazılımı, departmanın bütün etkinliklerini tek bir program üzerinden yürütür. Özlük yönetimi, bordro yönetimi, işe alım süreci, izin takibi, mesai planlaması başta olmak üzere bütün faaliyetler İK yazılımı ile oluşturulup takip edilebilir.

İş verimliliğinin artmasını sağlayan ik yazılımı, şirket içi bilgi ve hareketlerin kaydedilmesine olanak tanır. Kaydedilen bilgiler, internet bulunan her ortamdan erişilebilir. Böylece ilgili departmanlarda çalışan personel, gerekli durumlarda internet bulunan her noktadan şirket içi bilgilere erişim sağlayabilir.

İnsan kaynakları yazılımı ne işe yarar?

İnsan kaynakları departmanının işini kolaylaştırmayı başaran İK yazılımı; çalışanların ücret, tecrübe, kıdem, performans ve mesaisi gibi pek çok özelliğini içerir. Bireylerin bilgi ve becerilerinin detaylı bir şekilde yer aldığı insan kaynakları yazılımı sayesinde İK departmanı, hızlı arama özelliğinden yararlanarak personel ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgiye saniyeler içerisinde ulaşabilir.

İnsan kaynakları yazılımı birçok alternatiften oluşur. Yazılım alternatiflerini incelerken şirket özellik ve ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulması gerekir. Personel yönetimi, işe alım yönetimi, online raporlama ve izleme sistemi, mesai planlama vardiya yönetimi, uzaktan eğitim yönetimi, bordro yönetimi, masraf yönetimi, performans yönetimi ve görev yönetimi en sık tercih edilen insan kaynakları yazılımları arasında yer alır.

İnsan kaynakları yazılımı kullanma avantajları nelerdir?

Şirket faaliyetlerinin verimli bir şekilde sürdürülebilmesinde insan kaynakları yönetimi etkin bir rol oynar. İnsan kaynakları yazılımı kullanmak, şirket içi hareketlerin hatasız ve hızlı bir şekilde kaydedilip yönlendirilmesine olanak tanır.

İnsandan kaynaklanan hataları minimize eden insan kaynakları yazılımı, iş sürecini de kısaltır. Çalışanların etkinliklerinin düzenli bir şekilde takip edilmesini sağlayan program sayesinde detaylı analiz yapılarak rapor oluşturulur. Raporların incelenmesiyle beraber şirket içinde yapılacak geliştirme ve değişiklikler için strateji belirlenir. Bu adımlar, şirket verimliliğini hızlı bir şekilde artırarak kâr oranını da yükseltir.

ERP nedir? ERP nedir?

Çalışanların mutluluğu ile performansı arasında doğru orantı olduğu görülmüştür. İK yazılımı, personel performansını takip etmenin yanı sıra çalışma koşulları, mesai saatleri ve ücretler hakkındaki fikirlerin de kaydedilip incelenmesini sağlar. Personelin en uygun koşullarda iş faaliyetlerini yürütmesi için son derece önemli olan insan kaynakları yönetimi, İK yazılımı kullanarak şirket içi aktiviteleri anlık olarak takip edebilir.