“Savaşa Hayır, Yaşasın Barış içinde yaşamak” sözcüğünü söylemek nedense son günlerde suç oluşturuyormuş.
 Ne yani ; “Emperyalizme, Savaşa evet, Barışa hayır’’ mı diyelim?
Savaşın binlerce yüzbinlerce hatta milyonlarca aldığı canları görmeyelim de “Savaşa evet” deyip kan üstünden yapılan siyasete ortak mı olalım?  
Savaşlarda atılan her merminin patlayıcının saldığı kimyasallar tüm doğayı zehirlerken “Savaşa evet” mi diyelim.
Savaşın en büyük mağdurları olan çocukların kadınların hastaların ve canlıların bu mağduriyeti yaşamalarına “Evet” mi diyelim.
Savaş esnasında oluşan kıtlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu bir dünyaya “Evet” mi diyelim.
Savaş devam ederken savaşan ülkelerin özellikle mağdurlarında oluşan mikro milliyetçiliğe ve ardından getireceği ırkçılık anlayışına “Evet” mi diyelim.
Savaşlarda satılan silahlardan elde edilen paralarla yeni savaşlar tezgâhlayan emperyalist silah tüccarlarının ve onların devletlerinin bu oyununa “Evet” mi diyelim.
Savaş; açlık, pahalılık, karaborsa fırsatçılık, eğitimsizlik, sağlıksızlık, ölüm demektir, tüm bunlara rağmen “Savaşa Hayır Barış hemen şimdi” demeyelim de “, “Savaşa Evet, Barışa Hayır” mı diyelim.
“Savaşa Hayır” demek suç sayılacakmış umuruma değil.
Yayınlanmış 6 kitabı ve onlarca makalesi olan alaylı bir yazar olarak ben ve benim gibi olan bizler sadece yoksul halkımızın değil dünyadaki tüm savaş mağdurlarının sözcüsüyüz.
Savcılık soruşturma açacakmış. Hiç umuruma değil.
25 yıldır özel kömür sahalarında elde edilen kaçak kömürcülük rantında dönen dolapları, çalıştırılan küçük yaştaki çocukları ve bu kömür sahalarından yıllık yedi yüzbin ton kömürün kayıt dışı çıkarılıp satıldığını, bundan bu kenti yöneten ekabirlerin hepsinin haberi olduğunu defalarca yazdığım halde hatta bunlarla ilgili kitap dahi yazdığım ve bu ölüm çukurlarında çalıştırılan çocukları çalışmaları esnasında video kamera ve hatta yüzlerce fotoğrafla belgelediğim ve bunları yayınladığım halde “ Gel arkadaş bunların yerini bize göster” demeyen savcılık şimdi “Savaşa Hayır“ dediğim için mi hakkımda soruşturma açacak?
Dedim ya açarsa açsın hiç umuruma değil bizler yoksul halkımızın yaşam koşullarını dile getirmekle yükümlüyüz.
Kahrolsun Emperyalizm. Savaşa Hayır. Yaşasın Barış. Yaşasın Halkların Kardeşliği.