Cumartesi günü Halkın Sesi’nde çıkan “Muhtarlara Ahlaksız Teklif” başlıklı haber üzerine Zonguldak Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Uzun, bir basın toplantısı düzenleyerek beni ve gazetemizi aslanların içine atmak istemiştir...
 
Yatırımcı kimliğine saygı duyduğumuz Sayın Murat Uzun, gerçeklerin üzerini örterek kendisini haklı çıkmak uğruna kullandığı son derece yakışıksız ifadelerle aslında kendi kıratını ortaya koymuştur!
 
Şöyle ki,

Zonguldak Belediyesi’nde muhtarlardan sorumlu Daire Müdürü Kenan Şeref, 14 Haziran Cuma günü merkezde bulunan 19 Mahalle muhtarına daha önce kurulan ortak whatsapp hattı üzerinden çağrı yaparak aynı gün saat 17.00’de belediye binasında muhtarları toplantıya davet etmiştir. Atılan toplu mesajda toplantının Başkan Vekili Murat Uzun ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla yapılacağı çok net bir şekilde belirtilmiştir. Ayrıca açıklamasında muhtarlarla yapılan toplantıyı “rutin toplantı” olarak tanımlayan Sayın Uzun, ya yalan söylemektedir ya da toplantıdan haberinin olmadığını söyleyerek o koltuğu bir hafta süreyle boş yere işgal ettiğini itiraf etmiştir!
 
Çünkü aynı mesajda, yapılacak toplantının içeriğinin 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olduğu net bir ifadeyle belirtilmiştir.
Yani, Başkan Vekili Murat Uzun her ne kadar “haberim yok” “rutin toplantı” dese de, toplantı, Murat Uzun’un bilgisi dahilinde ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde oy kullanacak seçmenlerin isimlerini tespit etmek için yapılmıştır.
 
Toplantı sırasında bazı muhtarlar, kendilerinin siyasi içerikli bir konu için toplantıya çağrılmasına tepki göstererek, her partinin seçmeninden oy aldıklarını ve tarafsız olduklarını söylese de, bazı muhtarlar bu AKP’nin bu organizasyonuna açık destek vermiştir.
 
AKP Genel Merkezi tarafından 80 vilayette araç kiralanarak yapılan ücretsiz seçmen taşıma işi tamamen siyasi bir organizasyondur. Zonguldak Belediyesinde devlet memuru olan Kenan Şeref’in “tarafsız” olması gereken muhtarlardan İstanbul’da oy kullanacak AKP seçmenlerinin isim listesi istemesi yasa dışı ve siyasi ahlakla bağdaşmaz!
 
Ahlaki olmayan bir teklif de, “Ahlaksız teklif”tir...
 
Haberin ardından beni telefonla arayan Sayın Murat Uzun’a oğlumun ortodonti diş tedavisi nedeniyle bir süre sonra arayacağıma dair mesaj atmama rağmen kendisi konuşmak yerine basın toplantısı yapmayı tercih etmiştir. Ayrıca basın toplantısında, “Haberi yapan kişiyi bizzat mesaj atarak basın toplantısına çağırdım, gelmedi” diyerek hedef tahtasına koyması bu açıklamayı yapmama zorunlu kılmıştır. Sayın Uzun ile basın açıklamasının ardından yüz yüze görüşmemizde de düşüncelerimi kendisiyle paylaştım...
 
Ki, gösterdiği hassasiyet nedeniyle fotoğrafının ve adının haberden anında çıkarılmış olmasına rağmen, açıklamasında ölçüyü kaçıran Uzun, Belediye Başkan vekiline yakışmayacak bir üslupla “had” bildirmeye kalkmıştır. Sosyal medyada bana ve gazetemize yönelik başlatılan linç kampanyasının mimarı Murat Uzun ile her platformda konuyu medeni ölçülerde tartışmaya hazırım...
 
Zonguldak Belediyesi hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değildir! Olamaz!!!
Siyasi bir organizasyona belediye aracılığıyla taraftar toplayamaz. Tarafsız olması gereken muhtarlar bu işe alet edilemez.
 
Saygılarımla...