Gündemimiz kar…

Kadir Mevlâ veriyor…

Biz aciz kullara merhamet ediyor.

Adaletsizlik, haksızlık, hukuksuzluk deseniz var.

Bir birinin canına, malına, namusuna göz dikme deseniz alâsı var…

Sahtekârlık, dolandırıcılık deseniz gırla gidiyor!

Küçücük evladını döverek öldüreni mi arasınız, şeytanın aklına gelmeyecek hilelerle kötülükte sınır tanımayanları mı?

Anlayacağınız düzeni bozmak için bütün sebepler bir aradayken, yine de rahmet yağıyor tepemizden…

Ona da isyan ediyoruz.

İşlerin ters gitmesi, kış mevsiminin suçu değil ki… Hazırlığını yap(a)mayan kişi ve kurumların basiretsizliği…

Her sene kar yağdığı zaman Emirgan, Müftülük, Kadırga ve hastane yokuşlarında araçların kalacağı belli iken bu bölgelerde daimi ekip organize etmeyen belediye başkanları uzaydan mı geldi?

Hele Tıp Fakültesi’ndeki yokuş çilesi tam bir rezalet değil mi? Kemoterapi gören kanser hastaları bin bir güçlükle yokuşu yürüyerek çıkmak zorunda kalıyor… Tüm ülkeye rezil olduk… Hepi topu 200 – 300 metrelik yokuşu kardan buzdan arındıramamak acizlik değil mi arkadaşlar?

Tuz mu yok? Küreme aracı mı? Yoksa adam mı yok?

Bu kısacık mesafe için hastane bile sabit ekipman görevlendirse bu sorunu çözebilir aslında. Tuz kokmuş tuz!

Birileri de şu belediye senin, bu belediye benim yarışına girdi. Zonguldak CHP’li imiş, Kozlu hangi partiden peki? Böyle bir tasnife girmeyi çok cahilce buluyorum. Afet zamanlarında veya doğa olaylarında ekip ve ekipmanları organize edecek kurumsal bir dokunuşa ihtiyaç var, en çok. Orkestra şefi gibi her şeyi tık tık tık düzene sokacak.

Burada Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın hakkını teslim etmeliyim. Sayın Turanlı bu tür konularda bürokrat gibi değil bir gazeteci refleksiyle hareket ediyor ve anında görüntü yapıyor. Duyuruyor, bilgilendiriyor ve uyarı yapıyor… 

Sosyal medya mecrasına göz attığınızda bunu hemen fark ediyorsunuz. Ereğli yolunda durum bu, Ankara yolunda şartlar böyle… Diyor ve yol durumunu kamuoyuna anında aktarıyor.

Ama hani belediyeler? Diğer kurumlar nerede? Bir belediye başkanı toplumun içinde olacak, zamanı iyi okuyacak ve olaylara hakim olacak. Maalesef bunu göremiyoruz.

Mesela okulların tatil edilmesi konusunda da geç kalındı. Öğrenciler Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı ve Vali Erdoğan Bektaş’ı topa tuttu. Okulların tatil edildiğinde birçok öğrenci okula gitmişti çünkü…
Öyle öfkelilerdi ki tepkide sınır tanımadılar. Hele bazıları vardı ki Vali beye Türkçe dersi veriyordu. Tweette geçen “Her şey” kelimesi ayrı yazılmalıymış. Sabah sabah çok güldüm.

Hayır olsun inşallah.

Sağlıcakla kalın.