Ülkücü hareket içinde aile olarak 40 yıldır kesintisiz, faal bir yaşantımız olmuştur. Benim ömrü hayatımda gizlemediğim, gizlemeye gerek duymadığım fikrim, zikrim birilerini çok ilgilendirmiş. Can Kardeşler yazıma yorum yaparken, ben adeta kavak gölgesi ülkücüsüymüşüm gibi, çiğ bir yorum yapılmış.

Bu kişiler kimlerse isim versinler öyle eleştirsinler. Ben kendini bilmez haddini bilmez kişilere aslında cevap vermeyecektim. Kimmiş bizim tanımadığımız dava kahramanları Kozlu’da, Zonguldak’ta beni arayın izah edin. Belki kabahatimizi görürüm. Evet, Allah nasip ederse bizim iftar programımız var, davet ederiz gelen gelir, beğenmeyen gelmez. Bizim bir siyasi parti toplantısından çok, geçmişi yad etmek niyetimiz bulunuyor. Az ülkücü gibi bir meseleyi gevezelik gördüğümden, ayrıca değerlendirme makamı olmadığımdan biz kendi dar kapsamımızda bir iftar vereceğiz. Kendini Kaf Dağı’nda gören, geçmişte evlerine kadar bıraktığımız, can güvenliğini sağladığımız kişiler hiç bu kadar aşağı yorum yapmamıştı.

ÇATES ÖZELLEŞTİ

Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, dün aradı. Yaptığım yorumu beğenmemiş. Bana kişisel bir cevap vererek, abone konusunda kendisine attığım mesajları sakladığını dile getirip basın toplantısı yaparak benim ipliğimi pazara çıkaracağını söyledi. Anlayacağınız konuyu kişiselleştirmek istedi. Ben de bildiğini yapmakta özgürsün dedim. Son derece rahatsız olan Adnan Akgün, “Benim işçileri geri aldırmak için verdiğim mücadeleyi sen bilemezsin, oturduğun yerden yorum yapıyorsun.” gibi bir savda bulundu. Ancak ÇATES, ELSAN Elektrik A.Ş kesinlikle işçi çıkarmadı. 464 işçiyi E.U.A.Ş. çıkarmış ancak ÇATES ELSAN özelleştirme kapsamında Çatalağzı halkı mağdur olmasın düşüncesiyle öncelikle 420 işçiyi hemen işe başlatmış. Ayrıca ELSAN geriye kalan 43 işçiden bir kısmını beşer altışar işe başlatıyor.   Hatta ve hatta 6 işçi hemen işe başlatıldı.  Ayrıca gelecek ay içinde 15 işçinin daha çalıştıkları alanda değerlendirileceğini dile getirmek istiyorum. ELSAN kesinlikle Adnan Akgün tehdidine aldırış etmiyor.

ELSAN Çatalağzı Belediyesi’ne yüklü miktar da ücret ödüyor. E.U.A.Ş. nasıl ödeme yapıyorduysa aynı şekilde ödeme yapılacak. Bunca yüklü parayı, ÇATES ve EREN Enerji kendilerine ödemesine rağmen acaba hangi yatırımları yapıyor? İşsiz gençlere nasıl bir istihdam alanı sağlıyor?

Ben kişisel bir mesele olarak konuya yaklaşım göstermiyorum. Benim yazılarımın özünde yanlış olan varsa ben özür dilemesini bilirim. Artı yeniden bir yorum yaparım.

Adnan Akgün, Çatalağzı’nı acaba hangi ile bağladı? EREN Enerji A.Ş.’den çıkarılan 6 işçi ile ilgili ne diyecek? İşten attırdığı işçiler Zonguldak ilinde yaşamıyor mu? Kendisi muz cumhuriyeti başkanı mı?

Neymiş efendim “Ben müdürle falan muhatap olmam, şirketin sahibiyle muhatap olurum.  ÇATES ELSAN 420 işçiyi işe almasaydı sen o koltukta nasıl oturacaktın?
Sen ye iç, Harun Sarı ve Nuri Şerifoğlu’na dua et başkan.

Ben pilavdan dönmem çünkü kaşığım kırılır. Yapacağın basın toplantısının yerini saatini bana bildir geleyim. Ben bilgisiz ilgisiz yazı yazmadım, yazmam. Kişisel bir durum dile getirirse ki abone bütün belediyeler yapıyor. Kendisi benim abonemi kesti. Doğru, peki seçiminde Ağabey aşağı ağabey yukarı diyen kendisi değil miydi? 7 Ağustos tarihinde, yapacağı belediye abonesiyle ilgili çeşitli mesajlar attım. Bunun haricinde başka bir kastım olmadı. Gerisini kendi bilir. Haftalık gazeteler Çatalağzı Belediyesi’nden ne kadar abone ücreti almış? Benimkini neden yapmamış?

Seçim öncesinde bana bizzat verdiği sözleri hatırlatırsam utanır mı? Bilemem...