Son iki haftanın flaş ekibi Kömürspor takımı galibiyet serisini devam ettirmek amacıyla çıktığı Fethiyespor maçının, 2. yarısının hemen başında bulduğu penaltı golüyle galibiyet sevincini 10 dakika yaşayabildi.

Zonguldak deplasmanı öncesi oynadığı 6 deplasman maçında 7 puan toplayan Fethiyespor takımı, içeride ve dışarıda oynadığı tüm maçlarında kazanmak için mücadele ediyor.

Fizik üstünlüğünü (90) dakika boyunca sürdüren konuk ekip, hava toplarının çoğunluğunda üstün olan taraftı.

Bu üstünlüğünün devam etmesinde bizim de hatalarımız süreç içerisinde devam etti, topu yere indirerek oynamakta ısrar etmememiz, konuk takımın ekmeğine adeta yağ sürdü.

Anlayamadığım önemli bir konuyu gündeme taşımak istiyorum.

Sezon öncesi hedefimizi neden küçük tutuyoruz, grubumuzda yer alan rakiplerimizden ne eksiğimiz var masaya yatıralım.

Geçen hafta deplasmanda oynadığımız maçta, grup liderlik hesapları yapan Keçiören takımını biz yenmedik mi?

Kendi gücü ve arkasındaki güç birliğini bilmeyen ekipler, hangi ligde oynarlarsa oynasınlar başarılı olmaları oldukça zordur.

Ligde oynadığımız maçlarda bizi galibiyete taşıyan oyuncularımızdan Okan Eken’in, takımımıza bu noktada verdiği katkıları asla unutmuyoruz.

Fethiyespor önünde şaşkınlıkla izlediğim Okan, maçın büyük bir bölümünde kenar çizgisine çok yakın bir alanda oynamakta ısrar etmesi yanlış değil midir?

Okan belirli özellikleri olan oyuncudur, yerinde oynarsa daha verimli olur.

Diğer golcümüz Onur Eriş’in de, Okan gibi takımımızın bugüne gelmesinde emekleri ve katkıları asla tartışılamaz.

Onur Eriş benim izlediğim kadarıyla, bu ligin üstündeki oyuncu profili çiziyor. Maç içerisinde topla aşırı oynaması ve ilk hamlede topu ayağından çıkarmaması, Onur’a sıkıntı veriyor. Önümüzdeki günlerde kış sezonunu yaşamaya başlayacağız, yağmur ve kar yağışı altında oynanacak müsabakalarda ağırlaşan zemin üstünde sakatlık riski oldukça fazladır.

Bir önemli konuya daha değinmek istiyorum. Geliştirdiğimiz ataklarda, rakip alanda kaybedilen topların, dönüşümünde çoğu kez sıkıntı yaşıyoruz. Zamanında taktik faul yapamamamız önemli bir sorundur.

Kalecimiz Osman, diğer maçlarda olduğu gibi Fethiyespor maçında da öne çıkan oyuncumuz oldu. Yüce Rabbim onu sakatlıklardan korusun.

Yer aldığımız 2. Türkiye Ligi’nin Beyaz grubumuzda 14. haftayı geride bıraktık. Arkaya dönüp baktığımızda iç sahamızda oynadığımız 7 maç sonrası 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgimiz var.

Deplasmanda oynadığımız 7 maçta, 2 galibiyet, 2 beraberliğimiz ve 3 yenilgimiz olmasına rağmen 8 puan getirdik.

Tablo ortada artık vites büyütmenin hesaplarını yapalım.