Bunlar kul hakkı yiyor!
Bunların öte dünyada yatacak yerleri yok!
Bunlar, haram nedir, helal nedir bilmiyorlar!
Bu ve benzeri nitelemeleri laik Türkiye Cumhuriyetinde seçme seçilme hakkını kullanan ana muhalefet partisi genel başkanından işitmek bir yurttaş olarak beni üzüyor!
Mustafa Kemal Atatürk, 1923 yılında Cumhuriyeti kurdu. Çağdaş, demokratik, laik bir düzenin insanlarıyız. Bilim ve sanat, geleceğimizi aydınlatan tek yolken, sosyal demokrat ilkelerle siyaset yaptığını düşünen bir partinin genel başkanı, ümmet toplumunun dili ve nitelemelerine dayanarak konuşmamalı!
Biz ümmet toplumunu geride bıraktık. Türkiye Cumhuriyetinde kul yoktur; yurttaş vardır!
Haram helal, dinsel inanç dizgesinin içinde varoluşunu sürdürebilir ama bu bilimi kendine ilke edinmiş bir devletin düşünce dizgesi değildir!
Haram helal değil; hak ve hukuktur esas olan!
Sosyal demokrat bir partinin söylemi bilimsel olmak zorundadır. Padişahlık dönemlerinden, orta çağdan farklı zamanları yaşıyor olmamızın bilinciyle politikalar üretilmeli.
Ben bir yurttaşım. Türkiye Cumhuriyetinin bir yurttaşıyım. Ben bir insanım; kul değil. Yurttaş olmanın bana verdiği haklarla varım bu toplumda. Emek, yani alın teri dediğimiz yüce değerdir çıkış noktam. Emeğimin sömürülmesine karşı duruyor olmam en doğal insan ve yurttaş hakkımdır. Bunun temeli hukuktur! Demokrasi ve hukuk benim yaşam alanlarımı düzenlemeyecekse biz cumhuriyet devrimini niye yaptık?
Sosyal demokrat tabanı eğitip genişletmek için olmazsa olmaz olan parti okulları kurulmadan, en başta parti yöneticileri köklü bir eğitimden geçirilmeden sosyal demokratların iktidar olma olasılığı yoktur! Savrulmalarla gelecek bir iktidar, bir başka savrulmayla çökecektir!
Parti okulları kurulmalı; demokrasi, sosyal demokrasi, hukuk, adalet, yurttaşlık bilinci, demokratik devlet, bilimsel eğitimin temelleri, sosyoloji ve hatta felsefe eğitimi verilmelidir!
Genel Başkan “kul hakkı”, “haram-helal” ve “öte dünya” gibi kavramlara yaslanarak halka indiğini, onların anlayacağı dilden konuştuğunu sanıyorsa yanılıyor! Bu söylemlerin gerçek yaşamda karşılığı yok!
Bu söylemler ilk söylendiğinde kulağa hoş geliyor gibi görünür ama o etki saman alevi gibidir! Bakkal şekerin kilosunu sana kaç liraya satıyorsa ona da o paraya satıyor. Bu yönüyle yaşam eşitlikçidir! Tıpkı ölüm gibi! Herkese aynı mesafededir.
Genel Başkan başta olmak üzere bütün taraftarları, Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı “Yurttaşlık Bilgisi” kitabını okumalıdır. Atatürk’ün o kitabı yazmayı neden gerekli gördüğünü düşünmelidirler!
 
KABAHAT...
24 Kasım Öğretmenler Günü, ana muhalefet genel başkanının yaptığı konuşmada, “Yaşanan onca şeyden sonra hâlâ iktidarı destekleyen öğretmen varsa ben onlara öğretmen demem!” sözü üzerine yapılan tartışmalara siyasetin Çaycuma ayağı da katıldı.
İktidar partisinin Çaycuma İlçe Başkanı yaptığı açıklamada, söylenen sözleri eleştirerek kınadığını söyledi.
Ana muhalefet partisi Çaycuma İlçe Başkanı “Ben de sizi kınıyorum!” diyerek yanıtladı.
...
İktidar partisinin İlçe Başkanı ve “Yandaş Sendika” saflarında duranlara sormak isterim;
1-Açılan yöneticilik sınavında 55 puan alan yandaş sendika üyesi arkadaşlarınızı, 85 puan alan Eğitim Sen’lilerin önüne nasıl geçirdiniz?
2-Şu an Çaycuma’daki tüm okullar toplamında okul müdürü ve müdür yardımcısı olan ‘kişi’lerin sendikalara göre dağılımı nedir?
Başkan Bey, benim adresim, durum-durağım, telefonum belli. Eğer soracağım sorulara dayanabilecekseniz; bu ve diğer konuları konuşmak için bir araya gelebiliriz. Hatta isterseniz bunu partinizin Çaycuma milletvekilinin iş yerinde yapabiliriz. Hem böylece size İsmet Akyol ve G. Taner Günsan’ın neden ve nasıl ihraç edildiğini de sormuş olurum.
Siyaset temiz ellerde ve temiz ellerle yapılmalı!
 
GÜLE GÜLE FADİLE HANIM!
Uzun yıllardır Çaycuma’da görev yapan Avukat Fadile Uyan, Kastamonu Çatalzeytin Noterliğine atanarak avukatlık yaşamını noktaladı.
Fadile Hanımı uzun yıllardır tanırım. Çaycuma’daki sosyal yaşamın dışında kalmamaya özen göstermiş, Kent Konseyi başta olmak üzere birçok sosyal etkinlikte görev almıştır.
Çaycuma Belediye Başkanının bana sosyal medya üzerinden yaptığı hakaretler sonrası başlayan hukuk sürecinde başkanın avukatı olarak duruşmalara giriyordu. O dava büyük olasılıkla yarın sonuçlanıyor. Kararı hep birlikte göreceğiz.
Fadile Hanıma, Çaycuma’ya kattıklarından ötürü bir yurttaş olarak teşekkür eder, noterlik görevinde başarılar dilerim.