Zonguldak'ta, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Ada Koca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda resim sergisini açtı.


Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Hasan Koca ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Doktoru Ebru Koca çifti, kızları Ada Koca, 4 yıl önce televizyonda gördüğü çizgi film karakterini çizdi. Zamanla ile kendini geliştirerek başlayan Ada Koca 24 eserden oluşan ilk sergisini 24 23 Nisan’da Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtı.

Sergi açılışına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları Anaokulu- İlkokulu-Ortaokulu Müdür Vekili İbrahim Yılmaz, Ada Koca’nın Annesi Ebru Babası Hasan Koca, TED Koleji öğretmenleri, Ada’nın arkadaşları, fotoğraf kulübü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


“AİLESİNİ, ÖĞRETMENLERİNİ VE ADA’YI TEBRİK EDİYORUM”

Açılış öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Bugün özel ve anlamlı bir gün. Bu anlamlı günde yavrumuzun Atatürk’ümüzün Yüce kurtarıcımızın emanet ettiği bir bayramı güzelliğini yaşıyoruz. Yavrumuzda Atatürk’ün bu hedeflerinden birini gerçekleştiriyor. O muhasır medeniyete sanatsal duyguya vermiş olduğu önem bir kez daha ortaya çıkıyor. Çocuklara armağan ettiği bu bayramın önemi bir kez daha burada vurgulanıyor. Yavrumuz bu yaşta resim yapmaya bu kabiliyeti öne çıkmış. Öğretmenlerimiz vasıtasıyla ile birlikte bu kabiliyet onda vasıl olmuş hüküm görmüş ve onu da bildiği, gördüğü ve yapabildiği kadarıyla kağıda nakş etmiş. Öncelik ile anne babayı ve sınıf öğretmenini tebrik ediyorum. Sonra kızımızı tebrik ediyorum. inşallah ileride bir ressam olması diliyorum. İnşallah daha ileride senin resimlerinde hayat bulur. İnşallah bu güzel duygular onda hayat bulur hedefe ulaşır”.


Konuşmanın ardından açılış kurdelesini Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, keserek sergiyi gezerek Ada Koca’dan eserler hakkında bildi aldı.

Ada Koca, bir resim sergisini gezmesinin ardından kendisinin de sergi açmaya karar verdiğini söyleyerek, “Aileme sergi açmak istediğimi söyledim. Onlar da destek verdi. Sergime çocuklar için yaptığım resimleri koydum. 23 Nisan’da sergim çocuklara armağan olsun. Gelecekte ressam olmak istiyorum. Bugün çok heyecanlıyım. Çocukların mutlu olmasını istiyorum. Bu tür şeyler yaparak mutlu olmalarını istiyorum. Çocuklar kendine vakit bulsun, resim, şiir gibi faaliyetlerde bulunsunlar" dedi.

Baba Hasan Koca, “Ada kendini resimle ifade etmeye başladı. 23 Nisan’da sergi açmasını güzel olacağını düşündük ve sergimizi açtık. Resim alanında ilerlemeyi düşüyor. Bizde her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Ada Koca'nın tual üzerine akrilik boya ve kağıt üzerine sulu boyadan yaptığı 24 eserin yer aldığı sergi 3 hafta açık kalacak.

ADA KOCA KİMDİR?

2007 Zonguldak doğumlu. TED Zonguldak Koleji Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencisi. Resim yapmaya çok küçük yaşlarda başladı. Henüz üç buçuk yaşındayken Monami Boya Kalemleri ve Neşe Erberk Anaokullarının düzenlediği “Masallar Diyarında Joyfull” konulu Ulusal 4 Yaş Resim Yarışmasında mansiyon ödülü aldı. 2014 yılında Zonguldak’ta ilkokullar arası 10 Kasım şiir yarışmasında, “10 Kasım’da” adlı şiiriyle il ikincisi oldu. 2015 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilkokullar arası Resim Yarışmasında il ikincisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü ilkokullar arası Resim Yarışmasında il üçüncüsü oldu. 2016 yılında 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Tabip Odası’nın düzenlediği ilkokullar arası “Doktorum” konulu Resim Ve Şiir Yarışmalarında, şiir dalında il birincisi, resim dalında da il ikincisi oldu. Barış DOĞAN