ZOKEV tarafından 3 ayda bir yayımlanan “Altıyedi” edebiyat-sanat dergisinin kış sayısı kitapçı raflarında yerini aldı. “Öteki” konusunun işlendiği dergi, zengin içeriğiyle göz doldurdu

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfının 3 ayda bir yayımladığı “Altıyedi” sanat edebiyat dergisinin 3. sayısı çıktı. Dosya konusu “Öteki” olan kış sayısı gerek yazar kadrosunun niteliği, gerekse ele alınan konuların zenginliği açısından göz dolduruyor. Zonguldak merkezli olmasına karşın ülkenin önemli kitabevlerinin raflarında da yer alan dergi toplam 100 sayfadan oluşuyor. Her yaprağında başka bir Zonguldaklı şairin şiirine yer verilen bir masa takvimini okurlarına yeni yıl armağanı olarak da sunan “Altıyedi”nin 3. sayısı, Zonguldak’ta, Nağme Color, Özgün Kırtasiye, Atlas Kitabevi, Sergi Odası, Çatı Kafe ve ZOKEV’den temin edilebiliyor.

ZENGİN YAZI KADROSU

Kapak tasarımı Mine Yörük tarafından yapılan 3. sayıdaAlper Hasanoğlu, İbrahim Karaca, Doğu Karaoğuz, Kadir İncesu, Gülsüm Cengiz, Üzeyir Karahasanoğlu, Gürdal Özçakır, Özge Doğar, Ece Bakioğlu, Mine Yörük, Can Kartoğlu, Salih Bolat, Levent Turhan Gümüş, Alaattin Kara, Yiğit Kerim Aslan, Nilüfer Benal, Sait Özden, Doç. Dr. Duygu Alptekin, Özlem Akkel ve Salim Çalık öykü, şiir ve çizimleriyle yer alıyor.  “Ben iktidarının yarattığı öteki” dosyasındaysa, Ahmet Özer, Özer Aykut, Özlem Yücesan, Prof. Dr. Cemal Sakallı, Ayça Şebnem Çakır, Prof. Dr. H. Haluk Eldem ve Mustafa Kemal Eldemol’un yazıları yer alıyor.

HAYLİ GENİŞ BİR YAZAR KADROSUNA ULAŞTIK

Derginin başyazısını yazan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, “Yayıncılık yaşamında henüz çok yeni olduğumuz için, muhasebe bilançomuz pek kabarık olmasa da gelecekten yana beklenti ve umudumuz çok fazla. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki ‘Altıyedi’nin ilk iki sayısı için okuyucularımızdan aldığımız tepkiler olumlu ve yüreklendirici; bu da bize, ileriye dönük atacağımız her adımda daha da büyük sorumluluk yüklüyor.  Üçüncü sayımızla birlikte hayli geniş bir yazar kadrosuna ulaştık. Yalnızca Zonguldak’tan değil, ülkenin dört bir yanından sesimize ses katan yazar-şair ve akademisyen dostlarımızla türkülerimizi daha da bir gür söylüyoruz. Baştan beri üzerine en çok titrediğimiz şey, niceliksel artış kadar niteliği de gözetmekti. Gerek dosyalarımızda yer alan gerekse diğer sayfalarımızdaki yazı ve şiirlere göz attığınızda bize hak vereceksiniz” diyor.

“ÖTEKİ” DOSYASI OLDUKÇA DOYURUCU OLDU

Coşgun yazısında, “Bütün arzumuz, yazı kadrosundaki gücümüzü özlediğimiz okuyucu sayısıyla bütünleştirebilmek; ‘Altıyedi’yi daha geniş kitlelere tanıtmak ve ulaştırabilmektir. Daha önceki dosyalarımızda önce yabancılaşma, sonra da göç olgusuna yer vermiştik. Bu sayımızda da bağlamı değiştirmiyoruz; yabancılaşmanın ve göçün sonucu olarak ortaya çıkan ‘öteki’ kavramını ele alıyoruz. Edebiyatımızın usta kalemleri ve değerli akademisyen dostlarımız, ‘ben’ iktidarının yarattığı ‘öteki’ni, nedenleri ve sonuçları yanında, psikolojik/toplumsal yansımaları üzerinden değerlendiriyor. Okurlarımız için oldukça doyurucu bir dosya oluşturduğumuzu düşünüyoruz” ifadelerini de kullanıyor.

YENİ DOSYAMIZ DÜŞÜN VE EDEBİYAT DÜNYAMIZA KATKI SUNACAK

Sonraki sayının dosya konusunun “taşra” olacağını da açıklayan Coşgun, yazısını, “Hemen fark edilebileceği gibi, bu dosyamız da öncekilerin bir anlamda ‘mütemmim cüz’ü niteliğinde. Dosya içerikleriyle oluşturduğumuz bu çalışmaların, düşün ve edebiyat dünyamıza büyük bir katkı sağlayacağı inancı içindeyiz. Bu inancı bizlerle paylaşan tüm dostlarımızı yine kalemlere sarılmaya davet ediyoruz” diyerek tamamlıyor. (Haber merkezi)