ZOKEV tarafından üç ayda bir yayımlanan “Altıyedi” sanat edebiyat dergisinin “Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım” konusunun işlendiği 9. sayısı çıktı.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından üç ayda bir yayımlanan “Altıyedi” sanat edebiyat dergisinin 9. sayısı çıktı.  “Değişim, dönüşüm, başkalaşım” kavramlarının tartışıldığı yeni sayıda Özken Mert’in “Kentlerin Senfonisi” adlı kitabı okurlara armağan olarak sunuldu. ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, “Yaşamı sanat ve edebiyatla adlandırmak” başlıklı başyazısında,  “Bu sayımızda, sıklıkla eş anlamlı olarak düşünülen, oysa hem Türkçemizin hem de başka dillerin farklı durumlar için tanımlamalar getirdiği ‘Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım’ kavramlarını bir dosya bütünlüğünde ele aldık. Edebiyatta daha çok Kafkaesk bir kavram olarak yer alan bu sözcükleri yazarlarımızın farklı alanlar için ortaya koydukları ilginç yaklaşımlarıyla okuma olanağına sahip olacağız” dedi.

ÇOK SAYIDA YAZAR, ÇİZER ŞAİR DERGİDE YER ALDI

“Değişim, Dönüşüm, Başkalaşım” dosyasına Ahmet Özer, Bora Ercan, Hayri K. Yetik, Cemal Sakallı, Hasan Haluk Erdem, Kürşat Coşgun, Levent Turhan Gümüş, Mine Yörük, Onur Çalı, Yunus Aykut Kırbıyık yazılarıyla katkı sunarken, Ahmet Zeki Yeşil, Barış Akkurt, Özge Doğar, Özlem Akkel, Üzeyir Karahasanoğluöyküleriyle yer aldı. Ayça Şebnem, Elif Ahi, Ezgi Balaban, Fatoş Asya Akbay, Hakan Uslu, Hızır İrfan Önder, İbrahim Karaca, Nevruz Uğur, Nilüfer Benal, Umut Özer’in şiir ve yazılarıyla renk kattığı dergiyi, Soner Sert, Altay Ömer Erdoğan, Belma Fırat, Doğu Karaoğuz, Fatma Kılıç, Hilmi Haşal, Mustafa Gazalcı, Saygın Ersin, Nilüfer Benal, Betül Sinanoğlu, Beysun Gökçin, Cemil Cahit Yavuz, Mine Yörük, Kürşat Coşgun düzyazı ve denemeleriyle zenginleştirdi.

ANDERSEN’İN İLK MASALI, TUNÇ TAYANÇ ÇEVRİSİ İLE ALTIYEDİ’DE

Tunç Tayanç’ın Andersen’in ilk masalının çevirisiyle okurları hem edebiyat tarihinde, hem de yazınsal hazların doruklarında gezdirdiği dergide, “Yazmaya başladığınız günlerden bugünlere edebiyata bakışınızla ve yaptıklarınızla nasıl değişiklikler görüyorsunuz” sorusundan oluşan soruşturmayı Utku Yıldırım, Sultan Gülsün, Arzu Eylem, Hande Çiğdemoğlu, Kadir Işık, Belma Fırat, FarisKuseyri’nin yanıtları da yer aldı.

YENİ SAYININ DOSYA KONUSU “YİTİK ÜLKE: ÇOCUKLUK” OLARAK BELİRLENDİ.

Öte yandan derginin 10. Sayısının dosya konusu “Yitik Ülke: Çocukluk” olarak belirlendi. [email protected] e-posta adresinden ürün göndermenin mümkün olduğu derginin yeni ve eski sayılarınaZOKEV’in yanı sıra Shopier, Dergi Kapında uygulamaları üzerinden ve anlaşmalı kitapçılardan ulaşılabiliyor.