Artvinliler Derneği'nden dayanışma gecesi

Zonguldak Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği’nin 25’inci kuruluş yıldönümü ve Artvin’in Kurtuluşu’nun 94. Yıl dönümü kapsamında Alaborina Restorantta gece gerçekleştirildi.

Geceye, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, CHP Zonguldak Belediye Meclis üyeleri, Bağımsız Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Cavit Zülfikar, CHP İl Genel Meclis üyeleri, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, AKP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, HDP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Topaloğlu ve davetliler katıldı.

Gecede konuşma yapan Zonguldak Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, “Bir sevdadır Artvin, coşkuyla bağlılık duyduğumuz, ait olduğumuz ve hasret çektiğimiz doğa harikası... Selam olsun Artvin'e, selam olsun Atabarı Diyarına... Bırakıp geldiğimiz memleketimiz, köylerimize de biz ne kadar özlem duyuyorsak o kadar ihtiyaç duyuyorlar bizlere, gerçek sahiplerini bekliyorlar, gerçekten sahiplenilmeyi bekliyorlar. Muazzam doğası saldırı altında ve kaderiyle baş başa, gürül gürül akan derelerimiz, muazzam ormanlarımız ve buraya ait canlılar plansızca ve acımasızca yürütülen talan politikalarıyla tehdit altındadır. Bizim yokluğumuzda zarar gören sadece doğa da değil üstelik/ ne imece var o topraklarda artık, ne tulum ne de kemençe... Kültürümüz, gelenek ve göreneklerimiz de tehlike altında, aynı doğamız gibi. İşte bütün bu tehlikelerdir bizim burada olma nedenimiz, bu tehlikeler karşısında birlik olmak; doğamıza ve geleneklerimize sahip çıkmaktır amacımız. Ait olduğumuz topraklar kadar şimdi yaşadığımız topraklar da bizim, aynı kaygılarımız ve hassasiyetlerimiz şu anda yaşadığımız yerler için de geçerli. Doğa katliamlarına karşı her yerde gür bir sesle karşı çıkmak, her nerede ve nasıl yaşıyor olursak olalım kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Birlikte bunun mücadelesini vermek ve bir arada kalmayı başarmak zorundayız. Her birinize geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyor, gelecek yıllarda tekrar birlikte olabilmeyi diliyorum. Varlığınızla bizleri onurlandırdınız” dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Geceyi hazırlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Artvin’i anlatan slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Ardından KOLİVA ve Uzun Hikaye Müzik grupları birbirinden güzel söylediği parçalar ile davetlileri büyülediler. Gecede, derneğin kuruluş yıldönümü çerçevesinde Zonguldak Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu ve yönetimiyle beraber pasta kesimi gerçekleştirildi. Barış DOĞAN