Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif’i anlatan Performans İstanbul ve Ankara Birlik Tiyatrosu’nun ortak yapımı müzikli tiyatro oyunu “Mahzuni Şerif” Zonguldak, Çaycuma ve Kdz. Ereğli'de sahnelenecek.

Serhad Raşa’nın, Mahzuni türkülerini seslendirdiği oyun, 18 Şubat 2019 Pazartesi günü saat 20.00'de Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde, 19 Şubat 2019 Salı günü saat 20.00'de Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde, 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 20.00'de ise Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde izleyici ile buluşacak.

Ali Öztunç’un "Devr-i Mahzuni" adlı kitabından Hakan Güneri ve ve Gül Göker tarafından tiyatroya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Murat Sarı, müziklerini ise Ekrem Ataer yaptı. Oyunda ‘Mahzuni Şerif’ karakterini Mehmet Güler, ‘Yılmaz Güney’ karakterini Hakan Güneri oynuyor. Ayrıca oyuncu kadrosunda Merve Köse, Fahri Bozbaş, Ender Yiğit ve Hakkı Şahin var.

Oyun, Mahzuni Şerif'in köyünden başlayarak fırtınalarla dolu sanat yaşamını, Yılmaz Güney ile yolunun kesişmesini, halkın yüreğine yerleştirdiği türküleri eşliğinde bilinmeyen yanlarını, halktan yana yaşam felsefesini, Âşık Veysel ile aralarındaki ilişkiye kadar pek çok anısı izleyicilere aktarıyor. “Mahzuni Şerif” oyunu, zor zamanların hepimize dayattığı birlik olma, bir arada durma gereği ile Ankara Birlik Tiyatro ve Performans İstanbul’un kolektif projesi olarak hazırlandı. Oyun, video zapping tekniği ile görsel dekoru ve dinamik oyunculuklarıyla, kaybettiğimiz değerleri yeniden hatırlatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Çaycuma Belediyesi, Zonguldak Belediyesi, KESK Zonguldak Şubeler Platformu, Eğitim Sen Çaycuma ve Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği katkılarıyla sahnelenecek oyunun davetiyeleri KESK Zonguldak Şubeler Platformu ile Eğitim Sen Çaycuma ve Ereğli Temsilciliklerinden temin edilebilecek.