Selma Aydın, 1965 yılında Zonguldak’ta doğdu. Zonguldak Rüzgarlımeşe ilkokulunda başladığı eğitim hayatına devam edemedi. İlerleyen yıllarda dernek çalışmaları, musiki cemiyetleri derken sunuculuk denemesi sonucunda kendini sahnede buldu. Dernek, vakıf sunumlarından başlayıp resmi sunumlara, akabinde de TV programına kadar geldi iş.

Bir dönem yerel bir kanalda aynı zamanda yapımcılığını da üstlendiği “Karaelmas Diyarından Selma Aydın’la Size Özel” adlı TV programı yaptı. Deneme niteliğinde olan şiir tadındaki yazılardan oluşan ilk kitabını 2011 Mayıs ayında çıkardı. “Kırkımdan Sonra Azmadım Kırkımdan Önce Yazmadım” adlı ilk kitap, başta Gülben Ergen ve Derya Baykal olmak üzere birkaç TV programına konuk olma fırsatı sağladı.

İlk imza gününü TÜYAP İstanbul’da yaptı. Zonguldak, Bartın, Devrek ve Çaycuma’da imza günleri düzenledi ve konuk olarak birkaç imza gününe de davet edildi.

İkinci kitabı “Rutubet Böcekleri” bir roman çalışması olmakla birlikte ikinci kitabının ardından, ilk kitabının genişletilmiş ikinci baskısı Mayıs 2013’te çıkmış olup üçüncü kitabının üzerinde çalışmaları devam etmektedir.

Şiire ve edebiyata olan sevdası ona sahne aşkıyla birlikte şiir dinletileri için güç verdi ve ilk şiir dinletisini kendi hazırlamış olduğu konseptiyle 25 Şubat 2014 ikinci dinleti 6 Ocak 2015 günü Zonguldak’ta yaptı. Evli ve iki çocuk annesi yazar, halen Zonguldak’ta yaşamaktadır.