‘Ayıp Ettik’ oyunu sahnelenecek

Zonguldak TiyatroHANEDAN ekibi,  ‘Ayıp Ettik’ tiyatro oyunu ile Çarşamba günü saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ‘de ilk kez perde alıyor.

Uğur Yağcıoğlu’nun yazdığı, Ferdi Kazancıoğlu ve Merve Kazancıoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ve 13 kişilik oyuncu kadrosuyla bu sezon ilk kez sahne alacak olan TiyatroHANEDAN, seyirciyle buluşmayı planlıyor.

“BİZ SADECE GÜLDÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Oyun öncesi oyunun yönetmenlerinden Merve Kazancıoğlu ve oyuncu Umut Abacıoğlu ile sohbet ettik. Bu sezon ilk kez oynayacaklarını söyleyen Merve Kazancıoğlu, “Biz sadece güldürmeyi amaçlıyoruz. Son dönemde ülke olarak zor günlerden geçerken insanları biraz olsa güldürmek bizi çok mutlu edecek. İlk oyunumuz. Bu oyunu uzun vakittir hazırlanıyoruz. Seyirciye güzel sürprizlerimiz var. Oyunumuza ve ekibimize güveniyorum. Ekibimizde olan arkadaşlarımız; genç, dinamik ve bu işi yapmak için çok heyecanlılar. Seyirciden de olumlu reaksiyonu aldığımız vakit çok keyifli bir iş çıkaracağız” şeklinde konuştu. 

“İZLEYENLER KENDİSİNDEN BİR PARÇA BULACAK”

Merve Kazancıoğlu’nun ardından konuşan Umut Abacıoğlu, “İlk oyunumuz ile açılışı yapacağız. Komedi oyununu ile seyirciyle buluşmak; Toplum olarak zor günlerden geçerken, sıkıntıları bir nebzede olsa unutturmayı ve güldürmeyi planlıyoruz. Bu oyunda izleyenler kendisinden bir parça bulacak.  Tüm tiyatro severleri oyunumuza bekliyoruz” dedi.

‘AYIP ETTİK’

Oyunun konusu ise söyle; Türkiye’nin Avrupa Birliğine girebilmesi için şartlar sunulur; bunlardan bir tanesi de ortaöğretim okullarında cinsel eğitim dersleri okutulmasıdır, fakat müfredat yoktur. Cinsel Eğitim konusunda müfredatı oluşturma görevi, geçmişlerinde iki sevgili olan fakat aldatma yüzünden ayrılmış ikiliye verilir. Adem ile Havva’dan başlayarak günümüze kadar kadın-erkek ilişkileri ile ilgili çeşitli örneklemelerin sunulduğu ve öpüşmenin bulunması, ilk Türk nasıl doğdu, aldatma ve yasaklı dönemde yaşanan eğlenceli eşleşmeler gibi konular ele alındı. Kadın-erkek ilişkilerinde nereden nerelere gelindiğinin anlatıldığı komedi oyunu 7 Aralık Çarşamba günü AKM’de sahnelenecek.

Aycan KARADAĞ