Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman’ın tutkusu olan çakı ile ağaç yontu eser oluşturmak başkanlığının yoğun işleri arasında onu dinlendiren bir tutkuya dönüşmüş.

 

İstanbul’dan yazar ve çizer Behzat Taş, Filyos’tan çatuk ve mask sanatçısı Mehmet Türkçelik, Zonguldak’tan karikatürist Kürşat Coşgun ve karikatürist/ ressam Mete Arif Tokmak’ı ağırlayan Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ağaç yontulardan ayrı bir dünya oluşturduğunu söyledi. Sanatçılara atölyesini gezdiren Adıyaman’ın çocukluğa uzanan yontu ve eski materyal toplama merakı var. Özellikle bulduğu ağaç parçalarının özelliklerinden yararlanıp oluşturduğu eserlerinde zaman zaman hiciv yapmış, bazen sosyal bir yaraya dokunmuş.

 

Ağaç yontularını da içeren bir müze gerçekleştirmeyi istediğini belirten Adıyaman, ormanlarla çevrili güzel Muslu beldesi ile örtüşen sanata sıcak bir belediye başkanı olarak dikkat çekiyor. Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gibi atölyesinde üreten sanatçılarla bir araya gelmeyi seven Adıyaman’ın bir tutkusu da eski materyaller toplamak. Koleksiyon yaptığı birçok materyalin arasında 150 yıl eskiye uzananlar var.

 

Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman sanatçıları bulmuşken dertleşti. Yontu projeleri olduğunu ancak belediyedeki görevi nedeniyle ertelediğini belirten başkan iki işi yapmanın zorluğundan bahsetti. Başkanlık görevinden sonra bu işlere daha çok yöneleceğini söyledi.

 

Ayrıca ZOKEV Başkanı olan Karikatürist Kürşat Coşgun önümüzdeki dönemde başkana atölyesindeki birikmiş yontu eserlerinden oluşan bir sergi açma teklifi yaptı. Bu sergi şimdiden bir heyecan yarattı.